Navtex ne demek? Navtex ilanı nedir? Navtex ilan etmek anlamı

navtex nedir navtex mesajları ve anlamları
navtex nedir navtex mesajları ve anlamları

Dünya tüm hızıyla teknolojik alanda gelişmeye devam ediyor ve bu gelişim beraberinde stratejik değeri yüksek olan sahalarda da kendini fazlasıyla gösteriyor. Değişen dünya düzeni ile birlikte, bu stratejik öneme sahip olan teknolojik cihazlar da nasibini alıp. Tüm dünya ülkeleri tarafından daha fazla rağbet görmeye başlıyor. Bu teknoloji harikası cihazlardan biriside; adını Navigational Telex kısaltılmış hali olarak alan, Navtex. Ülkeler için bu kadar önem arz eden Navtex nedir? Ne için kullanılır?

Navtex Nedir?

Son zamanlarda basında ve televizyonda karşılaşılan navtex ilanı haberleri ile birlikte, navtex nedir sorusu insanlar arasında merak edilen bir konu haline geldi. Uluslararası bir şekilde orta frekansta gemilere muhtemel bir tehlike, güvenlik ile hava raporlarını ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde haber veren haberleşme sistemin ismine Navtex adı verilmektedir.

Navtex, MF (Medium Frequency) bandını kullanarak, karadaki Navtex yayın istasyonlarından tüm tekne ve gemilere gerekli uyarıları gönderir. Bu sistem ücretsiz bir şekilde uygulanıp, deniz üzerindeki tüm deniz taşıtlarını kapsar. Bu kapsam içerisinde, denizde sivil ya da askeri olarak herhangi bir faaliyette bulunmak isteyen herkes, bunu gerçekleştirmeden önce Navtex mesajları aracılığı ile deniz trafiğinde olanları uyarıyor.

Türkiye’de Navtex

Ülkemiz karasularındaki denizcilerin tümüne mesajlar ve seyir ile ilgili duyurular, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşiongrafi Dairesi Başkanlığı tarafından; İstanbul, İzmir, Samsun ve Antalya’da bulunan Navtex istasyonlarından yapılır. Ve bu seyir duyuruları, deniz üzerindeki tüm sivil ve askeri gemiler ile tekneleri bağlayan bir özelliktedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> NAVTEX MESAJLARI

Bu mesaj ve uyarıların yazılı bir şekilde deniz araçlarına ulaşıyor olması, bu sayede daha sonraki zamanlarda da mesaj üzerinde inceleme yapılabilmesi için önemlidir. Bir başka dikkat çeken ve güzel olan özelliği ise, karşı tarafın ihtiyaç hissettiği bilgileri seçme şansının olması ve istenmeyen bilgilerin bastırılmamasıdır.

RECEP UYSAL / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Navtex ne demek? Navtex ilanı nedir? Navtex ilan etmek anlamı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!