Neden kilo veremiyorum? Bitkisel zayıflama ilaçları, diyet listeleri 2020

Jodd haber son dakika
Jodd haber son dakika

Kilo vermeye çalışmak veya başka bir tabirle zayıflama olayı, son yıllarda çoğu kişinin muzdarip olduğu bir konudur. Açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki dünyada kilo almaktan daha kolay bir iş yoktur. Eğer normal bir bireyseniz, normal bir metabolizmanız varsa biraz karbonhidratlı gıdalar alın, asitli ve şekerli içecekler tüketin sonrasında ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ancak kilo vermek hiç de kolay bir iş değildir.

Türkiye’de özellikle online ticaretin yaygınlaşmaya başladığı, sosyal medyanın aktif olarak kullanıldığı şu zamanlarda birçok zayıflama ürünü veya bitkisel gıda takviyesi satışı yapılır oldu. Maalesef bunların çoğu merdiven altı ürünler olup Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmamış, onay için başvurusu bile yapılmamıştır.

Bazılarında Orman ve Tarım Bakanlığı onaylıdır şeklinde ifadelerle reklamlarının yapıldığını görmüşsünüzdür. Bunun ne kadar mantıklı olduğunu sormak istemiyorum bile çünkü insan sağlığından bahsediyoruz ve insanları ilgilendiren konularda sağlık bakanlığı tarafından onay alınmış ürünler olması gerektiğini siz de biliyorsunuzdur.

Birçok kişi çareyi bitkisel zayıflama ilaçları kullanmakta arıyor olabilir. Bazen bu durumun işe yaradığını düşünüyorlar. Belki de gerçekten öyledir ancak sizi temin ederim ki dünyanın hiç bir yerinde size zarar vermeden kilo vermenizi sağlayacak hiç bir ürün yoktur.

Mesela sağlık bakanlığı onaylı zayıflama ilaçları olduğunu biliyor muydunuz? Kulağa hoş geliyor değil mi? Bir kere Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı onay vermiş ve doktorlar bu ilacın kullanabiliyor. Ancak hemen sevinmeyin. Çünkü bu zayıflama ilaçları kontrollü bir şekilde kullanıldığında bile yan etkileri olan, size zarar verebilecek ürünlerdir.

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

Şimdi gelelim sorunuza. Kilo veremiyor olmanızın birkaç nedeni olabilir. Bunlardan en çok karşılaşılanı metabolizmanızın yeterince hızlı çalışmıyor olmasıdır. Eğer çok kiloluysanız büyük ihtimalle vücudunuzun bir yerlerinde sorun vardır. Mesela troid bezlerinizde veya kan dolaşımınızda sorun olabilir. Bu noktada tıbbi destek alabilirsiniz yahut da diyetisyenden profesyonal destek alabilirsiniz.

Eğer sağlık noktasında sorunlarınız yoksa o zaman sabır ve azim konusunda kendinizi biraz eğitmeniz gerekecek. Çünkü spor yaparken yeterince sabırlı olmuyorsanız çabalarınız da bir işe yaramayacaktır.

KENDİNİZE HEDEF BELİRLEYİN

Kilo vermek, istikrar ve sabır isteyen bir süreçtir. Kendinizi sürekli aç bırakmanız gerekmez. Ağır diyet programları uygulamanız şart değil. Sadece dengeli ve düzenli beslenme kilo vermenizde etkili olacaktır. İlk yapmanız gereken şey kendinize bir hedef belirlemektir.

Belirleyeceğiniz hedefler ulaşılabilir ve makul olmalıdır aksi halde bir anlamı kalmayacaktır. Mesela 120 kilo olduğunuzu varsayarsak ilk etapta 80 kiloya değil de 110 kiloya ulaşma hedefi verin. Bunu yapmak için kendinizi şartlandırın. Yapacaklar listesi belirleyin ve zaman kaybetmeden onları uygulamaya başlayın.

YAPILACAKLAR LİSTESİ HAZIRLAYIN

Kendinize hazırlayacağınız yapılacaklar listesini uygulamak için zaman kaybetmeyin. Mesela yarın başlarım veya sonraki hafta başlarım gibi düşünceleri bir kenara bırakın. Yapacağınız şeyleri hemen , bugünden uygulamaya başlayın. Neler yapabileceğiniz ile alakalı birkaç tavsiye aşağıda paylaşılmıştır.

Spor yapmaya başlayın. Spor salonlarına gitmeniz gerekmiyor. Yaşadığınız yerin etrafında 1 saatlik bir yürüyüş yapmak yeterli olacaktır. Siz kendinize göre bunu günden güne arttırarak 2 saate de çıkarabilirsiniz.

Yediklerinizi kontrol altına alın. Evet. Biliyorum. Kekler, pastalar, kebaplar, enfes yemekler ve dahası insanı cezb ediyor. Birçok diyet programının aksine bu noktada ben hiç yasak getirmiyorum. Sadece yediklerinize dikkat edin ve aşırıya kaçmayın diyorum. Mesela 1 tabak yemekle karnınız doyuyorsa, siz tabağın yarısını yiyerek sofradan kalkın. Normalde 1 ekmek yiyorsanız, siz yarım ekmek veya daha az ekmek tüketin. Zannediyorum ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur.

Uyku düzeni zayıflama sürecinde oldukça önemlidir. Eğer yeterine uyumuyor veya düzensiz bir uykunuz varsa bu size kilo aldırmak için yeterli bir sebeptir. Ne fazla ne az. Günlük 6 saat uyku yeterli olacaktır. Ancak yattığınız yer, uyku saatleriniz çok önemlidir. Gece 11’de yatıp sabah 5’te kalkmak iyi olacaktır. Veya kendinize göre saatinizi ayarlayınız. Aralıksız uyku uyuduğunuzdan emin olmanız gerekiyor.

BİTKİSEL ZAYIFLAMA ÇAYLARI İŞE YARIYOR MU?

Şimdi bu konuda %100 bir labaratuvar sonucu elimde olmadığından dolayı hiç bir işe yaramıyor demek istemiyorum. Bazı bitkisel çayların içinde toksin atıcı, metabolizma hızlandırıcı bitki özleri olabiliyor. Bu nedenle zayıflama sürecinde bazı bitkisel zayıflama çayları işe yarayabilir. Eğer yan etkileri yoksa, tamamen doğallarsa normal çay yerine, bitkisel çayları tüketebilirsiniz. Tamamen size kalmıştır. Ancak birçok ürünün sloganında olduğu gibi “spor yapmanıza gerek yok, diyet yapmanıza gerek yok” gibi saçma sapan şeyler söylemeyeceğim. Böyle bir düşünce size kilo verdirmeyecek. Paranızın da çöpe gitmesini sağlayacaktır.

Bu arada bazı zayıflama gıdaları var. Yemek yerine tüketebiliyorsunuz ve sizi tok tuttuğundan dolayı kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Ancak bunlar da kalorisi düşürülmüş ürünler olduğundan sizin kendinize yapacağınız beslenme programıyla aynı özelliği taşıyabilir.

Şimdilik konuyu daha fazla uzatmadan burada noktalamak istiyorum. Kafanıza takılan sorular olursa lütfen sormaya çekinmeyiniz. Bol sağlıklı ve fit günler dileklerimle..

İBRAHİM KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Neden kilo veremiyorum? Bitkisel zayıflama ilaçları, diyet listeleri 2020
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!