New York şehrinde okullar 10 gün geç açılacak

Okulların açılması 10 gün ertelendi
Okulların açılması 10 gün ertelendi

Dünya genelinde koronavirüsten en çok etkilenen ülke olan Amerika’da vaka sayılarında azalmalar olsa da tehdit halen devam ediyor. Yaklaşık 2 ay öncesine kadar Amerika’da salgının merkezi olan New York’ta günlük vaka sayıları uzun bir süredir 1000’in altında kalmaya devam ederken Kaliforniya, Florida, Teksas gibi eyaletlerde vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmıştı.

Amerika’nın New York eyaletinde 1 milyondan fazla öğrenci 10 Eylül 2020’de okula dönmeye hazırlanırken New York City Belediye başkanı Bill De Blasio, öğretmenlerin sağlık güvenliği açısından okulların 11 gün geç açılması kararının alındığını açıkladı.

Yeni alınan karar doğrultusunda okullardaki güvenlik önlemleri üst seviyelere çıkarılırken hybrid model eğitim ile devam edilmesi kararı alındı. Buna göre New York City’de yaşayan milyonlarca öğrenci 21 Eylül 2020’den itibaren 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlayacaklar.

Benzer şekilde birçok eyalette eğitim hem uzaktan hem de yüz yüze yapılacaktır. Yoğunluğu hafifletmek amacıyla haftanın 2 günü sınıfın yarısı, 2 günü diğer yarısı okula gidecektir. Bu kural her eyalette ve şehirde aynı olmasa da genel olarak okullarda hybrid model uygulanacaktır.

HALİL KILIÇ / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
New York şehrinde okullar 10 gün geç açılacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!