Amerika’da yeni doğan bebekler $2000 stimulus check alacak mı?

Donald Trump döneminde dağıtılan stimulus check 2 yani kişi başı $600’lık yardım parasını çiçeği burnunda ABD başkanı Joe Biden, $2000’a tamamlayacaklarını söyleyerek sözünü tuttu. Yakında $600 dolar almış olan herkese ekstradan $1400 daha gönderilecek ve böylelikle toplamda ikinci stimulus check $2000’a tamamlanmış olacaktır.

Fakat 2019 yılının vergi iadesinde gösterilmeyen yani 2020 yılında doğan çocuklar bu yardımlardan faydalanamadı. Sadece bunlar mı? Yeni evlenip de ABD’ye gelmiş olanlar veya green card türevi vize çeşitleri ile amerikaya gitmiş olanlar da stimulus check 1 ve 2’den yararlanamadı.

Vergi iadesinde paraları alacaksınız

Ama 2020 yılında çocuk sahibi olan aileler sakın üzülmesin çünkü bu yıl doğan çocuklar 2021 yılında yapacakları 2020 vergi iadesinde yeni doğan çocuklarını da sisteme ekleyerek onlar içinde sadece 2. yardım paketinden istifade edebilecekler. Yani eğer 2 çocuk sahibi olduysanız bu yıl toplamda 4000 dolar ekstradan para alacaksınızdır.

Konuyla alakalı detayları ilerleyen günlerde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Şimdilik Jodd Haber’i takip etmeye devam ediniz. Merak ettiğiniz sorular olursa yorum alanından sorabileceğinizi unutmayınız.

Mesut Çelik / www.jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’da yeni doğan bebekler $2000 stimulus check alacak mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!