Suruç sulama birliğine gelecek partisi ilçe başkanlığından çağrı

fehmi lacin suruc gelecek partisi

Birçok bölgede olduğu gibi Şanlıurfa’da da bu yıl yağışsız bir sene oldu. Birçok çiftçi yağmur yağmadığından dolayı ekinlerinin akıbetinden endişe ederken kimisi de tarlasını boş bırakmak zorunda kaldı.

Gelecek Partisi Suruç İlçe Başkanı Fehmi Laçin, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada konuya dikkat çekerecek bölgede sulamayı kontrol eden sulama birliğine çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda çiftçilerin mağdur olduğu, yağışsız geçen bir yılda çiftçilerin mağdur olmaması için suyun bırakılması gerektiği vurgulandı.İşte yapılan açıklamanın tamamı..

Suruç sulama birliğine çağrı

Suruç ovasında pamuk ekimi, değişen hava şartlarına bağlı olarak her yıl 1 Nisan ile 15 Nisan arasında yapılmaktadır. Malum olduğu üzere 2021 yılında yeterince yağış alamadığımızdan dolayı pamuk ekimi için arazilerde yeterince Tav oluşmadı. Ekilen pamukların sakat çıkmaması için Tav gerektiğinden dolayı sulama yapılması gerekiyor.

Çiftçilerimizin pamuk başta olmak üzere diğer ürünlerini de zamanında ekebilmeleri ve mağdur olmamaları için Suruç ilçemizin sulama birliğine çağrıda bulunuyorum. Gelecek Partisi Suruç ilçe başkanlığı olarak tüm çiftçilerimize bereketli bir yıl olmasını diliyorum.

Recep Uysal / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Suruç sulama birliğine gelecek partisi ilçe başkanlığından çağrı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!