Facebook, Instagram ve Whatsapp neden çalışmıyor?

facebook whatsapp instagram calismiyor

Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve Whatsapp dahil olmak üzere bu üç uygulama bugün sistemsel sorunlar nedeniyle birkaç saat ofline oldu. Facebook’a bilgisayardan ve mobil cihazlardan girmeye çalışan kullanıcılar internet bağlantısı hatası alırken benzer durumu Instagram ve Whatsapp uygulamalarında da aldılar.

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un aynı anda çalışmıyor olması akıllara sunucularına saldırı aldığı ihtimalini getirdi. Bunun yanı sıra Facebook, köklü bir güncelleme yaparak bazı teknik arızalar nedeniyle de bu soruna neden olmuş olabilir.

Bilindiği üzere WhatsApp, Instagram ve Messenger uygulamalarının da sahibi olan Facebook son 2 yıldır özellikle Instagram üzerine yoğunlaşmış ve reklam sistemlerini bu 4 uygulamayla entegre bir şekilde çalıştırmaktadır. Zaten geçtiğimiz yıl gündem olan WhatsApp’ın verileri satıyor tartışması da bu konuyla alakalıydı.

Türkiye saatiyle akşam 6’dan beri çalışmayan bu sitelerden WhatsApp ve Instagram’a erişim gelmiş olsa da yeni mesaj gönderilmediği gibi kimse mesaj da alamıyor. Wi-Fi ile bağlanmışsanız, bu bağlantıyı iptal edip kendi internetinizi kullanmanızı ve varsa VPN cihazınız, bunu da iptal etmenizi istiyorlar fakat sorun bunları iptal ettikten sonra da devam etmektedir.

Telefonunuzda bir sorun yok!

Kısacası sizin bağlantınızla veya VPN ayarlarınızla alakalı bir sorun yok. Tamamen Facebook kaynaklı olan bu sorunun çok kısa zamanda çözüleceği tahmin ediyor. Gelişmelerle birlikte sizlerle olmaya devam edeceğiz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Facebook, Instagram ve Whatsapp neden çalışmıyor?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!