Pfizer-BioNTech aşısı için FDA yüzde 100 onay verdi

pfizer biontech aşısı
pfizer biontech aşısı

Amerika’nın gıda ve ilaç başkanlığı (FDA) bugün paylaştığı bir haber ile Pfizer ile ortak olan BioNTech aşısı için yüzde 100 onay verdiklerini açıkladı.  FDA tarafından kabul edilen ilk aşı olan Pfizer-BioNTech aşısı 16 yaş üstü kişilerde kullanılabilir. Halen acil durum kullanımı için onayı devam eden bu aşının 12 yaşına kadar olan bireylerde de yapılabiliyor.

Pfizer-BioNTech aşısı 2 dozdan oluşup mRNA tabanlı bir aşıdır. İlk dozu aldıktan 3 hafta sonra 2. dozun alınması tavsiye ediliyor. FDA tarafından yapılan açıklamada bu aşının 44 bin kişiden alınan sonuçlar neticesinde yüzde 91 başarılı olduğu belirtildi.

Amerika’da kaç kişi covid-19 aşısı oldu

Toplam nüfusu 330 milyona yakın olan Amerika’da 201 milyon kişinin aşı olduğu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan bilgi olup 201 milyon kişinin içinden 92 milyon kişinin Pfizer-BioNTech aşısı olduğu bertildi.

Henüz küçük çocuklar için de aşı deneme süreci devam etmektedir. Şu anda Amerika’nın birçok eyaletinde 12 yaşına kadar olan çocuklarda da aşı yapılması tavsiye ediliyor. Covid-19 aşısı olmuş olan kişilerin tekrardan Covid-19 olduğu da bilinmektedir. Okulların açılmasına az bir zaman kala TV ve radyolarda 12 yaş üstü çocukların da aşı olması için teşvikler yapılıyor.

Kaynak: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

Zeynap Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Pfizer-BioNTech aşısı için FDA yüzde 100 onay verdi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!