Adana Emniyeti, Furkan Vakfı Cemaati üyelerine neden saldırdı?

Bugün Twitter'ın gündemi Adana Emniyeti, Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı cemaati üyeleriydi. Polisin furkan vakfı cemaati üyelerine copla, biber gazı ve plastik mermi ile saldırması ülkenin gündemine oturdu. Peki ne oldu? Bu olaylar neden başladı?

featured

Twitter’da 20 Mart 2022’de Adana Emniyeti, Furkan Vakfı, Alparslan Kuytul ve Süleyman Soylu gündem oldu. Bu 4 konunun gündem olmasının nedeni ise gösteri yapmak isteyen Furkan Vakfı cemaati mensuplarına, polisin plastik mermi, cop ve biber gazlı müdahalesiydi.

Twitter’da paylaşılan görüntülerde polisin Furkan Vakfı cemaati mensuplarına yaptığı müdahale tepki topladı. Cemaat mensupları, Süleyman Soylu için istifa çağrısı yaptı. İyi ama amaç neydi?

Furkan Vakfı’nın resmi hesaplarından yapılan paylaşımlara göre 6 aydır tutuklu olan arkadaşları için serbest bırakılmaları için gösteri düzenlemek istemişler. Bütün mesele bundan ibarettir deniliyor.

Valilik konuyla alakalı açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada Furkan Vakfı üyelerinin gösteri yapmak için izin almadıkları, polisin de şehrin huzurunu bozduğu gerekçesiyle toplanananlara müdahale ettiği ifade edildi.

Bugün yaşanan olaylarda hafızalara kazınan görüntü ise bir başörtülü bir kadın polisin, başörtülü başka insanlara saldırıyor olmasıydı. Adana Valiliği yaptığı açıklamada sadece iki polisin göstericilere orantısız güç kullandığını savundu.

Konuyla alakalı siyasiler paylaşımlarda bulunarak yaşananları hukuksuz bulup, kınadılar. İşte Ali Babacan’dan Ahmet Davuoğlu’na, Temel Karamollaoğlu’ndan Ömer Gergerlioğlu’na siyasilerin yaptığı o paylaşımlar:

Temel Karamollaoğlu: Herkes yürüyüş yapma hakkına sahiptir

Temel Karamollaoğlu ise ardarda yaptığı paylaşımlarla yapılanların hukuksuz olduğunu savundu. Yaptığı paylaşımda “Alparslan Kuytul ve arkadaşlarının bir an evvel serbest bırakılması için yetkilileri göreve davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Davuoğlu: Polisin uyguladığı orantısız şiddet kabul edilemez

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı paylaşımda Furkan Vakfı üyelerine yapılan orantısız şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi. Süleyman Soylu’yu etiketleyerek “Sokak ortasında adeta işkence talimatını polislere hangi akıl verdi?” sorusunu sordu.

Ömer Gergerlioğlu: Adana’da insanlık dışı işler oluyor!!

Ömer Gergerlioğlu ise Furkan Vakfı cemaati üyelerine yapılanın doğru olmadığını düşünüp Adana’da insanlık dışı işlerin olduğunu söyledi. Paylaşımında Adana Emniyeti, Ak Parti ve Bekir Bozdağ’ı etiketleyerek “Soylu Görevden Alınsın” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan: Elbet bütün coplar bir gün kırılacak.

Ali Babacan’da T24’ün yaptığı paylaşımı alıntılayarak iktidarı eleştirerek “dün karşı çıktığı her zulmün bugün faili oldu” ifadelerini kullandı.

Burak Gültekin: Gözaltı kararı ve gözaltı işlemi yoktur

İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri olan M. Burak Gültekin ise, Temel Karamollaoğlu’nun yaptığı bir paylaşımı alıntılayarak Alparslan Kuytul ile alakalı gözaltı kararı veya gözaltı işleminin olmadığını söyledi.

Alparslan Kuytul: Havasızlıktan ölebiliriz

Furkan Vakfı’nın lideri olan Alparslan Kuytul’un twitter hesabından yapılan paylaşımlarda Adana Emniyeti tarafından coplarla, biber gazlarıyla müdahale edildiği ve 4 saattir markete hapsedildikleri ifade edildi. Sözlerine “Mağdur olduk, burada havasızlıktan ölebiliriz” diye devam ettiler.

Semra Kuytul: Oğlumun beyninde kanama başlamış

Polisin coplarla saldırısı sonucunda Alparslan Kuytul’un 15 yaşındaki oğlunun vücudunda darp izleri olduğu ve beyninde kanama olduğu Semra Kuytul’un yaptığı paylaşımda ortaya çıktı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
1
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Adana Emniyeti, Furkan Vakfı Cemaati üyelerine neden saldırdı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!