14 yaşındaki kızımla nasıl iletişim kurabilirim? (Çocuklarda iletişim-1)

Bir anne 14 yaşındaki kızımla nasıl iletişim kurabilirim diye sormuş. Bu soru genelinde 10 yaşındaki, 20 yaşındaki, 7 yaşındaki çocuğunuzla da bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Çocuklarla iletişim konusu çok hassas bir konu olduğundan bazen çevrenizdeki insanlardan destek almanız gerekebilir. Bu insanlar kardeşiniz olabilir, amcanız olabilir, arkadaşınız olabilir. Çocuğunuzun sevdiği, onu dinleyecek biri olması oldukça önemlidir.

featured

Çocuklarla iletişim serisinin ilk yazısıyla sizlerleyim. Bu yazımda 14 yaşındaki kızımla nasıl iletişim kurabilirim diyen bir annenin sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Tabii 14 yaş işin makyaj kısmıdır. Bu yöntemi 10 yaşındaki kızınızla ya da 20 yaşındaki oğlunuzda da kullanabilirsiniz.

14 yaşındaki kızınızla iletişim kurmak için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:

Güven ve saygı temeli oluşturun

Kızınızın sizinle konuşması için kendini güvende hissetmesi ve saygı duyması önemlidir. Bu nedenle, ona güven verin ve onu saygıyla dinleyin.

Zaman ayırın

Kızınızın ilgisini çeken şeyleri paylaşmak ve dinlemek için zaman ayırın. Bu, onunla bir bağ kurmanıza ve konuşmanızı kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Duygularını anlamaya çalışın

Ergenlik dönemi, birçok duygusal dalgalanma ile karakterizedir. Kızınızın duygularını anlamaya çalışmak, onunla bağ kurmanıza ve ona destek olmanıza yardımcı olabilir.

Yargılamadan dinleyin

Kızınızın fikirlerine ve görüşlerine saygı duymanız, onun kendini ifade etmesine teşvik edebilir. Ona yargılamadan dinlediğinizi göstermek, iletişimi kolaylaştırabilir.

Sorular sorun

Kızınızla konuşurken, ona sorular sormak, konuşmalarını daha anlamlı hale getirebilir. Ancak, sorgulama ve sorgulama arasındaki ince çizgiyi anlamak önemlidir.

Olumlu ve açık bir dil kullanın

Kızınızla konuşurken, olumlu ve açık bir dil kullanmak, olası çatışmaları önleyebilir. Bu, iletişimi kolaylaştırabilir ve güvenli bir ortam sağlayabilir.

Paylaşımı teşvik edin

Kızınızla paylaşımı teşvik ederek, birbirinize daha yakın olmanızı sağlayabilirsiniz. Onunla birlikte yapabileceğiniz faaliyetler planlamak veya hobilerini paylaşmak, bu bağı güçlendirebilir.

Sınır koymaktan kaçının

Kızınızın özgürlük ve bağımsızlık arayışını anlayın. Onun sınırlarına saygı duyun ve gereksiz kısıtlamalardan kaçının. Ancak, belirli kuralların ve sınırların olduğunu da hatırlatmak önemlidir. Yani bu demek değildir kızınızın her istediğini koşulsuz şartsız kabul edin. Kendi aile yapınıza uyacak şekilde bazı konularda tolerans gösterebilirsiniz. Neticede kızımla iletişim kurayım derken onu tamamen kaybetme de söz konusu. Her zaman her istediklerini de yerine getirmek doğru değildir. Ortada ince bir çizgi olmalıdır.

Bu öneriler, kızınızla sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Ancak, iletişim kurarken her zaman açık ve dürüst olmak, güven inşa etmek ve ilişkinizi güçlendirmek için önemlidir.

Tabii unutmamak gerekir ki her insan farklıdır. Her insan ayrı bir dünyadır. Bu yöntemlerin hiç biri işe yaramayabilir. Lütfen çocuğunuzu doğru bir şekilde anlayın ve sorunlarını gidermeye çalışın.

1
be_end_m
BEĞENDİM
1
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
14 yaşındaki kızımla nasıl iletişim kurabilirim? (Çocuklarda iletişim-1)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!