Muharrem Erkek, Süleyman Soylu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı'nın paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu öne sürdü.

featured

İddiasına göre İçişleri Bakanlığı, YSK’ya paralel bir seçim takip sistemi kurarak, seçimleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Bu iddiaların ardından, İçişleri Bakanlığı’nın tüm valiliklere bir seçim takip modülü oluşturulmasını talep ettiği belirtildi.

Bu modül, nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az üç, 20-100 bin arası olanlarda en az beş, 100 bin üstü olanlarda en az 10 personel görevlendirmeyi içeriyor.

Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı’nın bu hamlesini eleştirerek, görevlilere kanunsuz emre uymamaları ve bu suça ortak olmamaları çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suç işleyen bir bakan gibi davranmakla suçladı. Erkek, İlçe Seçim Kurulları karşısında kaymakamlıkların konumlandırıldığı paralel bir yapı oluşturulduğunu iddia etti.

Muharrem Erkek, ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın seçim takip sistemi kurmasının gerçek beka sorunu olduğunu vurguladı.

Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs için Batı’nın siyasi darbesi dediğini belirten Erkek, bu sözlerin bir akıl tutulması olduğunu söyledi.

Muharrem Erkek, “Halkın üstünde hiçbir güç yoktur. 15 Temmuz’un finansörü dedikleri BAE’ye koşa koşa nasıl gittiklerini biliyoruz” dedi.

Muharrem Erkek, son olarak, ülkede adaletin olmadığı yerde huzurun, aşın, işin ve ekmeklerin olmayacağına dikkat çekti ve seçimlerin ilk turda bitirilmesi ve ucube sistemlerin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
1
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Muharrem Erkek, Süleyman Soylu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!