Ali Babacan: Bu hükümet giderse milli güvenlimize zarar gelmez

DEVA partisi Ali Babacan İstanbul'da vatandaşlarla bir araya geldi. Ali Babacan katıldığı programda hükümette görev almış biri olarak konuştuğunu söyleyerek AKP hükümetinin gitmesi ile birlikte milli güvenliğe bir zarar  gelmeyeceğini söyledi.

featured

Ali Babacan, İstanbul’daki seçim kampanyasını sürdürürken Kadıköy’de halka hitap etti. Babacan konuşmasında, yerli savunma sanayi ve dış politika konularına odaklandı.

Ali Babacan, konuşmasının devamında seçimleri kazandıkları zaman Türkiye’nin öyle bir güçlenecek ki şimdiki gibi hamasetle değil de gerçek demokrasi ile birlikte itibarlı bir Türkiye olacağız ifadelerini kullandı.

Ali Babacan, eğer mevcut hükümet giderse, ulusal güvenlik, milli savunma ve milli çıkarlar hiçbir şekilde zarar görmeyeceğini belirtti. Ayrıca gerçek demokrasinin gücüyle ülkenin güçleneceğini ve dünya çapında saygın bir ülke haline geleceğini ekledi.

Babacan, yoksulluğa sebep olan ve ülkenin ulusal onurunu yok eden mevcut hükümete karşı olduğunu ifade etti. Ayrıca savunma sanayi, otomotiv sanayi ve teknolojinin yakından izleneceğini ve siyasi anlaşmazlıkların Silahlı Kuvvetlerin itibarını ve verimliliğini etkilemesine izin vermeyeceğini belirtti.

Babacan, mevcut hükümetin ülkenin en büyük ulusal güvenlik sorunu olduğunu vurgulayarak, Doğu Akdeniz’de ülkenin izolasyonuna yol açan dış politikasını eleştirdi.

Konuşmasını, Avrupa ve Amerika ile ilişkileri ulusal çıkarlar doğrultusunda geliştirmeyi amaçladıklarını ve hedeflerinin çocuklarının büyüyeceği Avrupa’nın dürüst bir üyesi haline getirmek olduğunu belirterek tamamladı.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ali Babacan: Bu hükümet giderse milli güvenlimize zarar gelmez
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!