Ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamile kalınır mı?

Ella ertesi gün hapı ile alakalı 2023 yılında en çok merak edilen konulardan biri de "ella kullandıktan sonra hamile kalınır mı?" sorusudur. Bu haber detayında sizler için ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamile kalır mıyım sorusunun cevabını paylaştık. İşte detaylar...

Ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamile kalınır mı?

Ella” marka adı, ulipristal asetat adlı aktif maddeyi içeren bir ertesi gün hapıdır. Bu ilaç, korunmasız cinsel ilişki sonrasında hamileliği önlemeye yardımcı olur. Ulipristal asetat, yumurtlamanın geciktirilmesini sağlar, böylece sperm ve yumurta birleşemez.

Ertesi gün hapı, adından da anlaşılacağı gibi, korunmasız cinsel ilişki sonrasında hamileliği önlemek için kullanılan bir acil kontraseptif hapıdır. Bu haplar genellikle levonorgestrel veya ulipristal asetat adlı aktif maddeleri içerir.

Ella hapı, cinsel ilişkiden sonraki 120 saat (5 gün) içinde alınmalıdır, ancak en etkili olduğu zaman ilişkiden sonraki ilk 24 saat içindedir. Bu nedenle, Ella ertesi gün hapını mümkün olan en kısa sürede almanız uzmanların tavsiye ettiği bir durumdur.

Ella kullandıktan sonra hamile kalır mıyım?

Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Hiçbir kontraseptif yöntem %100 etkili değildir. Ella da %100 etkili bir yöntem değildir, ancak doğru şekilde ve zamanında alındığında hamilelik olasılığını büyük ölçüde azaltır.

Ella’nın etkinliği, alındıktan sonra cinsel ilişkiye girilirse azalabilir, çünkü bu hap yalnızca alındığı cinsel ilişkiden sonraki hamileliği önlemeye yardımcı olur ve sonraki ilişkiler için koruma sağlamaz.

thumbnail
İlişkili Yazı
Ertes72 kullananlar (Ertes 72 ertesi gün hapı kullanıcı yorumları)

Ella hapını aldıktan sonra hamile kalmamak için cinsel ilişkiye girmeden önce başka bir korunma yöntemi kullanmanız gerekir. Eğer Ella’yı kullandıktan sonra hamile kaldığınızı düşünüyorsanız, bir doktora başvurmanız önemlidir.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamile kalınır mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!