Apple, iPhone 15 Pro’nun Aşırı Isınma Sorununun Yazılımsal Olduğunu Açıkladı

Apple, son zamanlarda artan iPhone 15 modellerindeki aşırı ısınma sorunu ile alakalı bir açıklama yaptı. Isınma problemini kabul eden apple, cihazda problem olmadığını, arkaplanda çalışan uygulamaların ısınmaya neden olduğunu söyledi. İşte haberin detayları…

featured

Apple’ın son çıkan modeli iPhone 15 Pro ve Pro Max’in aşırı ısınma şikayetlerine yanıt geldi.

Apple, yaptığı açıklamada, telefonların aşırı ısınma sorununun iOS 17 işletim sistemindeki bir yazılım hatasından kaynaklandığını belirtti. Bu soruna bazı üçüncü parti uygulamaların da katkıda bulunduğu ifade edildi.

Yeni iPhone modellerinin titanyum çerçevesi ve alüminyum alt yapısının, ısıyı daha önceki modellere göre daha iyi dağıttığı ve bu soruna katkıda bulunmadığı belirtildi.

Bazı kullanıcılar, yeni telefonlarının aşırı ısındığını ve 80 derece Fahrenheit üzerinde sıcaklıklara ulaştığını belirtti.

Ancak Apple, bu sorunun birkaç günlük kullanımdan sonra azalabileceğini, arka planda daha fazla aktivite olmasından kaynaklanabileceğini belirtti.

Özellikle Instagram, Asphalt 9 ve Uber gibi uygulamaların güncellemelerinin, telefonun A17 Pro çipinin CPU’sunu aşırı yüklediği ve bu nedenle ısınma sorununun yaşandığı belirtildi.

Apple, bu uygulamaların geliştiricileriyle iletişim halinde olduğunu ve sorunu çözmek için çalıştığını açıkladı.

Apple, iOS 17’deki bu sorunu çözecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor. Şirket, bu güncellemenin performansı etkilemeyeceğini de belirtti.

iPhone 15 Pro veya Pro Max sahiplerinin aşırı ısınma problemi yaşamamaları için bazı önerilerde bulunuldu.

Düşük Güç Modu’nun açılması, telefonun doğrudan güneş ışığına veya aşırı sıcak bir ortama maruz bırakılmaması ve sorunlu bir uygulamanın şüpheli olması durumunda arka planda yenilemenin devre dışı bırakılması gibi adımlar önerildi.

1
be_end_m
BEĞENDİM
1
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Apple, iPhone 15 Pro’nun Aşırı Isınma Sorununun Yazılımsal Olduğunu Açıkladı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. İnsanlar telefonu nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar sonra da iPhone çok ısınıyor diyorlar. Alıyorlar cins kılıfları telefon hava almıyor sonra da ısınıyor diyorlar. Bu telefon ben de olacak gram ısınmaz.

    • 3 Ekim 2023, 00:24

      Aynen kardeş bir tek sen telefon kullanmayı biliyorsun, başka kimse bilmiyor. Bu telefonu ısınanlar da hep canları sıkıldığı için iphone 15 pro telefonum ısınıyor diyor.

      Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!