Meksika Üzerinden ABD’ye Kaçak Yollarla Giriş: Riskler ve Gerçekler

Amerika'ya kaçak girmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Peki ABD'ye meksika üzerinden kaçak nasıl girilir? Bu içeriğimizde amerikaya kaçak gitmenin riskleri, ücreti, şebekeye ödenecek miktar, yasal süreç, avukatlık parası gibi konular üzerinde duracağız. İşte detaylar...

featured

Amerika’nın “rüya” olarak nitelendirilen yaşam standartları, birçok kişi için çekici bir hedef olmuştur. Ancak, yasal yollarla ABD’ye göç etmek her zaman mümkün olmadığı için, bazı kişiler alternatif yollar arayışına girmektedir.

Son yıllarda, Meksika üzerinden ABD’ye yasadışı yollardan geçişin popülerliği artmıştır. Ancak bu yolun getirdiği riskler ve maliyetler, kişilerin göz önünde bulundurması gereken önemli faktörlerdir.

Yolculuk Süreci

Amerika’ya kaçak yollardan gitmek isteyenler genellikle belirli kişi veya gruplara, bildirildiği üzere yaklaşık olarak $8000 gibi bir ücret ödemektedirler.

Bu, ABD’ye gitmek isteyen birini önce Meksika’ya, ardından da ABD’ye getirme sözü içerir. Ancak, bu yolculuk, tehlikeli çöllerden, sınırdaki yüksek güvenlik önlemlerinden ve Meksika’nın bazı riskli bölgelerinden geçmek anlamına gelmektedir.

Meksika’ya gidip, oradaki kartellere ellerinde olan her şeyi kaptıran insanların sayısı hayli fazladır. Sonrasında ABD’ye girip orada karşılaştıkları zorluklardan sonra Türkiye’ye geri dönmek isteyenleri de unutmamak gerekir.

Yasal Riskler

ABD’ye yasadışı yollardan girenler, yakalandıklarında sınır dışı edilme, ceza alma veya hapse girmenin riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Şimdiye kadar bu şekilde olan pek fazla kimse olmadı. Genel olarak Amerika’ya iltica edenler, yasal süreçlerini başlatıp ilk etapta 6 ay sonrasında çalışma izinlerini almaktadırlar. Ama oraya gidene kadar başka risklerin olduğunu unutmamak lazım.

Sonrası Süreç

Amerika’ya başarıyla girenler, çalışma izni olmadan iş bulmakta zorluk yaşayabilirler. Bu sizin ilk karşılaşacağınız problem olacaktır. Türk restoranlar ya da iş yeri sahiplerinin yanında iş bulmaya çalışacaksınız ancak onlar da genelde yasal izinleriniz olmadığı için düşük ücretlerle sizi çalıştıracaklardır.

Ayrıca, ABD’de yaşamak ve yasal statü kazanmak için ilgili mercilere başvuruda bulunmaları gerekmektedir, bu da avukatlık ve işlem masraflarını beraberinde getirir.

2023 yılının Ekim ayı itibariyle avukatlık masrafları en az $7000 civarındadır. Genelde $1000 peşin alınır, geri kalanı ise en az $500 taksit olacak şekilde tahsil edilir.

Maliyetler

Yolculuk masrafının yanı sıra, yasal işlemler ve diğer yaşamsal masraflar düşünüldüğünde, toplam maliyet çok daha yüksek olabilir. Eğer ABD’ye gittiğinizde size yaklaşık $10000 para gelmeyecekse burada zorlanmanız kaçınılmaz olacaktır.  https://www.jodd.net

Sonuç

ABD’ye yasadışı yollarla girişin cazibesi olabilir, ancak bu yolculukla ilgili riskleri ve maliyetleri dikkate almak son derece önemlidir. Yasal yollarla göç etmenin zorluklarına rağmen, yasadışı yolların getireceği tehlikeleri ve potansiyel sonuçları göz önünde bulundurarak en iyi kararı vermek esastır.

Yine de eğer ilk 1 yılı bir şekilde geride bırakabilirseniz, zorlukların üstesinden gelebilirseniz, sonraki dönemde biraz daha rahat edebilir ve daha düzgün bir hayat sürebilirsiniz. Tabii bilemiyoruz. Siz yine de yorumları okuyarak, ABD’ye kaçak yollarla giden insanların tecrübelerini okuyunuz.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Meksika Üzerinden ABD’ye Kaçak Yollarla Giriş: Riskler ve Gerçekler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!