Albert Einstein atom bombasını yaptı mı?

Albert Einstein ile alakalı siz de "atom bombasını yaptı" gibi bir ifade duymuş olabilirsiniz. Bu içeriğimizde Einstein atom bombasını yaptı mı sorusuna cevap bulacaksınız. Albert Einstein ve Oppenheimer ile alakalı hazırladığımız bu içeriğe yorum yaparak katkı sağlayabilirsiniz.

featured

Atom bombasının babası olarak bildiğiniz üzere Oppenheimer gösteriliyor. Fakat birçok yerde nedense Albert Einstein’ın da atom bombasının yapımında rol aldığı ve bunu yaptığı için büyük pişmanlık duyduğu gibi paylaşımlar yapılıyor. Bu bilgi kısmen doğru olsa da aslında genel anlamıyla yanlıştır. Çünkü Einstein, atom bombasını yapan ekipte değildi. Peki ya işin aslı nedir? Gelin birlikte inceleyelim.

Einstein atom bombasını yaptı mı?

Cevap: Hayır, Einstein atom bombasını yapmadı. Ancak, ünlü fizikçi Albert Einstein’ın 1905’te yayınladığı ünlü “E=mc^2” denkleminin nükleer enerjinin temel prensiplerini anlamamıza katkıda bulunduğu söylenebilir. Bu denklem, madde ve enerjinin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu gösterir.

Einstein, 1939’da Leo Szilard ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Franklin D. Roosevelt’e bir mektup yazdı. Bu mektupta, Nazi Almanyası’nın (Hitler kontrolündeki Almanya) nükleer silahlar üzerinde çalışabileceği konusunda uyarıda bulunarak Amerika’nın kendi nükleer silah programını başlatması gerektiğini belirtti. Bu mektup, Manhattan Projesi adlı Amerikan nükleer silah programının başlatılmasına katkıda bulundu. Ancak, çılgın profesör Albert Einstein bu projede doğrudan yer almadı ve atom bombasının geliştirilmesinde aktif bir rol oynamadı.

thumbnail
İlişkili Haber
Atom bombasının babası kimdir?

Einstein, atom bombasının kullanılmasından ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesinden sonra bu silahın oluşturulmasına dolaylı olarak katkıda bulunmuş olmanın vicdani bir sorumluluğunu hissetti ve nükleer silahsızlanma ve barış için çalışmalar yaptı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Albert Einstein atom bombasını yaptı mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!