Başkasıyla cinsel ilişkiye girmek imam nikahını bozar mı?

Evli bir adam başka bir kadınla ilişkiye girerse imam nikahı bozulur mu? Ya da bir kadın evli olduğu halde başka bir adamla yatarsa nikahı düşer mi? Bu içeriğimizde bu soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

featured

İslam hukukunda, “imam nikahı” olarak bilinen nikah, iki tarafın rızası ve tanıkların huzurunda gerçekleştirilen bir evlilik akdidir. İslam’da evlilik, ciddi bir taahhüt olarak kabul edilir ve eşler arasında belirli hak ve sorumlulukları beraberinde getirir.

Öyle ki islam dininde nikahın şakası bile yapılmaz. Eğer iki kişi bir birlerine şakasına bile olsa evlilik teklif eder ve diğer taraf da bunu kabul ederse bu evlilikleri gerçek olabilir. Öylesine ciddi olan bir konuda çiftlerden birinin, diğerini başka biriyle aldatmasına müsaade edilemez.

Eğer bir kişi, imam nikahlı olduğu eşi dışında başka biriyle cinsel ilişkiye girerse, bu durum İslam hukukunda “zina” olarak kabul edilir ve büyük günahlar arasında sayılır. Zina, hem erkek hem de kadın için yasaklanmıştır ve bu eylem, kişinin manevi sorumluluklarını yerine getirmemesi anlamına gelir.

Zaten bir evlilikte karşılıklı güven sarsılmışsa o evliliğin gözden geçirilmesi gerekir. Böylesine önemli bir konuda nikah düşer demek ancak işin uzmanları tarafından cevaplanmalıdır. Bazen yarım bilgi bile insanı yanlışa götürür düşüncesiyle aşağıdaki bilgileri bulup, paylaşmak istedik.

Zinanın, imam nikahını hukuken bozup bozmadığı konusunda farklı İslam alimleri arasında farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı alimlere göre, zina eylemi otomatik olarak nikahı bozmaz; ancak bu eylemin, eşler arasında güvenin sarsılmasına ve ilişkinin zarar görmesine yol açabileceği kabul edilir. Bazı alimlere göre ise, zina eylemi direkt olarak nikahı bozmaya sebep olarak görülür.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Başkasıyla cinsel ilişkiye girmek imam nikahını bozar mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!