Gazze sınırına 20 Türk doktor gitmek için hazırlanıyor

Türkiye, Gazze'ye 20 uzman doktor göndererek sağlık krizine destek olacak. Ayrıca, ilaç ve medikal malzemeler Mısır'a taşınacak. Yardım, Gazze halkının tıbbi ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlıyor.

featured

Türkiye, Gazze’ye tıbbi yardım elini uzatıyor. Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde yaşanan sağlık krizine destek olmak için 20 uzman doktoru bölgeye gönderme kararı aldı. Bu doktorlar, Refah Sınır Kapısı yakınlarında hayata geçirilmesi planlanan sahra hastanelerinin kurulumu için kritik ön çalışmalara öncülük edecek.

Bakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak Gazze’nin yanındayız. Cumhurbaşkanlığımızın desteklediği özel bir uçak, çok yakında gerekli ilaç ve medikal malzemeleri taşıyarak Mısır’a doğru hareket edecek.” dedi.

Buna ek olarak, “Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile yapılan koordinasyon sonucunda, uzmanlarımız Gazze’de ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri belirleyecek.” bilgisi paylaşıldı.

Planlamalar kapsamında, El-Ariş Havaalanı ve Refah Sınır Kapısı’nda sahra hastanelerinin kurulması için fizibilite çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Sözcü, “Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamak için Mısır tarafından belirlenen tıbbi malzemeler, üç kargo uçağı ile bölgeye taşınacak.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, bölgeye ambulans ve sahra hastanesi sevk edilmesi için gerekli planlamaların yapıldığına dikkat çekti.

Açıklama, “Tüm dünyanın gözü Gazze’de. Türkiye olarak, Refah kapısından yardımların geçişini sağlamak için çaba gösteriyoruz. Halkımızın, bu zor dönemde Gazze’ye verdiğimiz destekten haberdar olmasını istiyoruz.” sözleriyle sonlandı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Gazze sınırına 20 Türk doktor gitmek için hazırlanıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!