Dilan Polat ve Engin Polat ile birlikte 10 kişi tutuklandı

Günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat, bugün nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. 18 kişinin yargılandığı davada Engin Polat, Dilan Polat dahil olmak üzere 12 kişi tutuklandı, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşte detaylar...

featured

Ülke çapında yankı uyandıran Dilan Polat ve Engin Polat davasının mahkeme kararı açıklandı. İstanbul merkezinde başlayan ve toplamda 6 ilde devam eden operasyonlarda gözaltına alınan 24 şüpheliden 18’i, ifade işlemleri için Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Adliye sarayına getirilen Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görev yapan üç savcıya ifade verdiler.

Uzun süren ifade işlemlerinin ardından, Dilan ve Engin Polat ile Sıla Doğu’nun da içinde bulunduğu 16 kişi, çeşitli suçlamalarla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Karar duruşmasında dikkat çeken detaylar

Nöbetçi mahkeme tarafından görülen davada, 12 şüphelinin tutuklanmasına, 6 kişinin ise adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmedildi.

Duruşma sırasında şüpheli Dilan Polat’ın sağlık durumunun bozulduğu ve baygınlık geçirdiği çevredekiler tarafından ifade edildi.

Mahkeme salonunda, tutuklamasına karar verilen Dilan Polat’ın çocuğuna yönelik endişesini dile getirdiği ve “Oğlum sana kim bakacak?” diye feryat ettiği belirtildi.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dilan Polat ve Engin Polat ile birlikte 10 kişi tutuklandı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!