CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel kimdir?

Özgür Özel kimdir? Birçok kişi kendisini yakından tanıyor olsa da biz burada özgür özel kaç yaşında, kiminle evli, kaç çocuğu var gibi soruların cevaplarını paylaşacağız. İşte özgür özel ile alakalı kısa bir biyografi yazısı...

Özgür Özel kimdir?

Özgür Özel, 4 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen 38. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultayında, 812 oy alarak CHP’nin 8. genel başkanı seçilen Türk siyasetçidir.

Daha önce memleketi olan Manisa’dan milletvekili olarak görev yapan eczacı Özgür Özel, eczacılık eğitimi almış ve bir süre eczacıklık yapmıştır.

thumbnail
İlişkili Haber
Özgür Özel, CHP’nin 8. genel başkanı seçildi

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa’da dünyaya gelmiştir. 2023 yılı itibariyle 49 yaşındadır. Eşinin adı Didem Özel olup, kızının adı ise İpek Özel’dir.

Siyasi kariyerine yerel siyasette başlayan Özel, zamanla CHP içerisinde yükselerek Grup Başkanvekilliği gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Özgür Özel, CHP genel başkanı oldu

Sosyal demokrasi ve insan haklarına olan güçlü bağlılığı ile bilinen Özel, parlamentodaki etkin rolü ve iletişim becerileriyle tanınmaktadır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçerek CHP’nin lideri olan Özgür Özel, partinin gelecek dönem politik yönünü ve stratejilerini belirleyecek önemli bir figür olarak öne çıkmaktadır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel kimdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!