Özgür Özel, CHP’nin 8. genel başkanı seçildi

Özgür Özel, CHP'nin 38. olağan kurultayında yapılan seçimlerde CHP'nin 8. genel başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 536 oy aldığı seçimde Özgür Özel 812 oy alarak genel başkanlık koltuğuna oturdu. İşte detaylar...

Özgür Özel, CHP genel başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) tarihi 38. Olağan Kurultayı’nda, dikkat çekici bir değişim yaşandı. Parti içinde ‘değişimci‘ olarak tanınan Özgür Özel, partinin 8. genel başkanı olarak seçildi. Mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 13 yıllık liderliğini noktalayan bu seçim, ikinci tura kalmış ve büyük bir heyecana sahne olmuştu.

Kurultayın Divan Başkanı tarafından açıklanan sonuçlara göre Özel, 812 oy alarak Kılıçdaroğlu’nun aldığı 536 oyun önüne geçti ve başkanlık koltuğuna oturdu. Gergin geçen seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu’nun salonu terk etmesi, kurultayın tansiyonunu daha da yükseltti.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel CHP kurultayında

Özgür Özel, zafer konuşmasında büyük bir onur ve gurur yaşadığını belirterek, partinin 100. yıl dönümünde bu görevi üstlenmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. CHP’nin ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek bir dönemde liderlik yapacak olmanın sorumluluğunun farkında olduğunu vurgulayan Özel, partinin önceki liderlerinin emanetine sahip çıkma sözü verdi.

Delegelerden ve tüm parti üyelerinden aldığı destek için teşekkürlerini sunan Özel, ailesine ve eğitim hayatında onu yetiştiren öğretmenlere özel bir şükranlarını iletti. Parti içi birlikteliği ve 130 milletvekilinin desteğini vurgulayan yeni genel başkan, gelecek yerel seçimlere odaklanacaklarını ve belediyeleri koruyup yeni zaferler eklemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Özgür Özel, CHP genel başkanı oldu

Özgür Özel, Hatay ve Osmaniye’ye özel bir ilgi göstereceğini ve verdiği sözleri tutacağını belirtti. Kurultayın sonunda kazananın sadece bir aday veya ekip olmadığını, zaferin tüm CHP üyelerinin olduğunu ifade ederek konuşmasını noktaladı.

Bu tarihi seçimin ardından CHP, yeni liderliği altında, ülkenin 100. yılında yeni bir yol haritası çizmeye hazırlanıyor. https://www.jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Özgür Özel, CHP’nin 8. genel başkanı seçildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!