Amerika’da 2023 seçimleri için oy kullanma süresi bitti!

Türkiye dışında yaşayan gurbetçiler için 7 Mayıs 2023 tarihi oy kullanabilmek için son gündü. Bu tarihten sonra artık yurtdışı seçmenleri oy kullanamayacaklar. Yurtdışı temsilciliklerinde kullanılan oylar 14 Mayıs günü seçimler bittikten sonra sayılacaktır.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jodd Haber – 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri için Türkiye dışında yaşayan yurttaşlar için 27 Nisan 2023 ile 7 Mayıs 2023 tarihleri arasında oy kullanma merkezleri ayarlandı.

İlk başlarda ciddi bir katılım olmuşsa da son 2 günde Amerika’da katılım sayısında düşüş yaşandı. New York içinde bulunan Türk konsolosluğunda cumartesi ve pazar günleri yoğunluk yaşanmadı.

Seçimlere 6 gün kaldı. Bugün itibariyle Türkiye dışında oy kullanımı bitti. Sandıklar toplanıp, Türkiye’ye gönderildi. Hangi partiye ne kadar oy çıktığı 14 Mayıs 2023 tarihinde seçimler bittikten sonra açıklanacaktır.

Amerika’da 2023 seçimleri için oy kullanma süresi bitti!
Yorum Yap
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!