Koronavirüsü ile mücadele için $50 milyar harcanacak

featured

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, ABD’de artan koronavirüs vakalarının önüne geçmek için ülkede ulusal acil durum ilan edip, basına açıklamalarda bulundu. İlk olarak ABD’nin Washington eyaletinde görülen koronavirüsü sonrasında Kaliforniya ve diğer eyaletlere sıçradı.

KORONAVİRÜS SAYISI ARTIYOR!

Amerika denilince akla ilk gelen yerlerden olan New York eyaletinde 2 hafta öncesine kadar virüs ile alakalı bildirim yapılmamışken son 2 haftada vaka sayısı 451’e yükselirken sadece New York City’de vaka sayısı 154’e ulaştı.

Artan vakaların ciddi sayılara ulaşmasının ardından ABD başkanı koronavirüsü ile alakalı ulusal acil durum ilan ederek bu virüs ile mücadele etmek için 50 milyar dolar harcayacaklarını açıkladı.

İLAÇ ŞİRKETLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

İlaç firmaları aşı bulmak için çalışmalarına devam ederken başkan Trump, bu konuda ilaç firmalarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Paniğe kapılan vatandaşlar yerel marketlerde rafları boşaltırken şu anda Amerika’da temizlik malzemeleri temin etmek neredeyse imkansız durumda. Online satış sitelerinde de temizlik malzemeleri fahiş fiyatlara çıktı.

Salgından önce 2-3 dolara satılan bu el dezenfektan ürünleri şu anda 300 ml şişeleri 10-50 dolar arasında değişen fiyatlara satılmaktadır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüsü ile mücadele için $50 milyar harcanacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!