Korona bitmemişken şimdi de HANTAVİRÜS çıktı

hantavirus nedir
hantavirus nedir

Koronavirüsün çıktığı ülke olan Çin’de henüz koronavirüs salgını kontrol altına alınmamışken dünyayı korkutan başka bir virüs açıklaması geldi. Çin medyasında yer alan haberlere göre Yünnan adındaki bölgede pazartesi günü bir kişide hantavirüsüne rastlanıldığı açıklandı.

İşine gitmek için yola çıkan kişinin bindiği otobüste fenalaşarak hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Sonrasında hasta üzerinde yapılan testlerde koronavirüs beklenirken daha önce literatürde olan ve genelde kemirgenlerle temas kurulduğundan dolayı insana geçen bir virüs olan hantavirüs olduğu anlaşıldı.

Adamın hayatını kaybetmesi üzerine otobüste bulunana 32 kişiye ayrı ayrı hem korona testleri hem de hantavirüs testleri uygulandı.

Hantavirüs belirtileri nelerdir?
Hantavirüs belirtileri nelerdir?

KEMİRGENLERDEN YAYILIYOR

Hantavirüs, kemirgen hayvanlardan genel olarak insanlara temas edilmesi halinde insanlara bulaşan ve öncesinde hastalık yaparak, sonrasında ölüme kadar götürebilen bir virüs çeşididir.

Bu virüs genelde hantavirüs pulmoner sendromu ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabiliyor. İşin sevindirici tarafı ise hantavirüs insandan insana direkt olarak bulaşmıyor. Fakat idrar, dışkı, kemirgen tükürüğü veya fare gibi hayvanların teması ile bulaşabiliyor.

Hantavirüs belirtileri nelerdir?

Hantavirüsün belirtileri arasında baş ağrısı, titreme, yorgunluk, baş dönmesi, yüksek ateş veya kaslarda ağrı ilk görülenlerdir. Eğer tedavi altına alınmazsa enfekte olmuş kişi sonrasında öksürük ve nefes darlığına neden olarak ölüme kadar götürebilir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Korona bitmemişken şimdi de HANTAVİRÜS çıktı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!