Dünya geneli SARS CoV-2 bilançosu artıyor

Korona yayılıyor
Korona yayılıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ederken öte yandan ölümler ve vaka sayılarında artışlar da maalesef durdurulamıyor. Son olarak gelen bilgiler doğrultusunda dünya genelinde koronavirüs bulaşmış kişi sayısı 462,678 olurken birçok uzman bu rakamların doğru olmadığını, özellikle Çin, İran gibi kapalı ülkelerin verileri doğru paylaşmadığını savunmaktadır.

Buna paralel olarak ölüm sayılarında da ciddi artışlar söz konusudur. Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak görülen koronavirüs nedeniyle bugün tüm dünya genelinde 20,877 kişi hayatını kaybetmiş durumdadır.

Özellikle Amerika, Fransa, Almanya ve İspanya’daki artışlar normalin çok üstündedir. İlk başlarda onlarla, yüzlerle ifade edilen artışlar maalesef şu anda binlerle, on binlerle ifade ediliyor. Her gün Amerika’da en az 8 bin kişi koronavirüs tanısıyla karantina altına alınıyor.

Benzer şekilde İspanya, Almanya ve Fransa’da da günlük binlerce kişi karantinaya alınmakta, yüzlerce kişi hayatlarını kaybetmektedir. İtalya’dan sonra en çok can kaybının olduğu ülke 3,445 kişi ile İspanya’dır.

Uzmanların sürekli evde kalın uyarılarının nedeni büyük salgınların, büyük kayıpların önüne geçmektir. Lütfen evinizde kalmaya, salgının yayılmasına engel olmaya devam ediniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dünya geneli SARS CoV-2 bilançosu artıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!