Çin’de koronavirüs neredeyse bitti! 531 hasta kaldı

Koronavirüs Çin'de tamamen bitti
Koronavirüs Çin'de tamamen bitti

JODD.NET DÜNYA – 27 Aralık 2019’da ilk olarak Çin’in wuhan kentinde görülen koronavirüs tüm dünyaya yayıldı ve etkisi altına aldı. Dünyanın ekonomisini çökerten covid-19 ile alakal Çin’den paylaşılan verilere göre alınan tedbirler nedeniyle birkaç gündür hiç yeni vaka belirtilmezken hastalığa yakalanmış kişilerin de iyileştiği haberi geldi.

ÇİN HASTALIĞI YENDİ!

Bugüne kadar toplamda 82,877 koronavirüs tanısı konulmuş hasta bildirilirken bunlardan 4,633 kişi hayatını kaybetmiş ve neredeyse geri kalan hastaların tamamı iyileşerek taburcu olmuştur.

Ölü sayısını toplam vaka sayısından çıkardığınızda iyileşen hastaları ve aktif hastaların toplamına ulaşırsınız. 2 Mayıs 2020 itibariyle 77,713 hasta iyileşip, taburcu edilmiş ve sadece 531 aktif hastanın tedavisi devam etmektedir.

TRUMP: ÇİN VERİLERİ DOĞRU PAYLAŞMIYOR

Amerika’nın çılgın başkanı Donald Trump ise geçtiğimiz ay twitter üzerinden Çin’i doğru verileri paylaşmamakla suçlamıştı. Öyle ki Trump, kendi düşüncelerine göre Çin’deki verilerin Amerika’nın çok çok ilerisinde olduğunu söylemiş ve Amerika’nın Çin’in yanında birşey ifade etmeyeceğini belirtmişti.

DONALD TRUMP: Çin Verileri Doğru Paylaşmıyor
DONALD TRUMP: Çin Verileri Doğru Paylaşmıyor

AMERİKA SALGININ MERKEZİ OLDU

Öte yandan salgının merkezi haline gelen Amerika’da ise her geçen gün on binlerce yeni vaka ve binlerce ölüm haberi geliyor. Sadece 2 Mayıs 2020’de ABD’den paylaşılan verilere göre +29,744 yeni vaka tespit edilirken yine 1 gün içinde 1691 kişi hayatını kaybetti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Çin’de koronavirüs neredeyse bitti! 531 hasta kaldı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!