Japonya’da virüsün nasıl yayıldığını gösteren boyalı virüs deneyi

japonya virus deneyi nasil yayilir
japonya virus deneyi nasil yayilir

Japonya’da bir deney ile virüsün bir insandan başkalarına nasıl bulaştığı gösterilmeye çalışıldı. Hasta olmayan, sağlam 10 kişinin bir yemekte buluşması sağlanarak normal bir şekilde yemeklerin yenilmesi sağlandı.

Yemeğe başlamadan önce 1 kişinin eline görünmez boya sürülerek yemeğe devam etmesi sağlandı. Yaklaşık 30 dakika içinde ortamdaki ışıklar kapatıldıktan sonra boyanın kaç kişiye bulaştığı ortaya çıktı.

Sonuç şaşırtıcı! Sadece 30 dakika içinde masadaki bardaklar, tabaklar ve diğer insanların ellerinde floresan boya maddesi tespit edildi. Bu da virüsün bir kişiden başkalarına nasıl hızlı bir şekilde yayıldığını gösteriyor.

İşte Japonya’daki o meşhur deney

Sadece restoranlarda değil halka açık olan her alanda virüsün bu şekilde yayılma ihtimali vardır. Siz alışverişe gittiğinizde sizden önce enfekte olmuş biri reyondaki sebze meyveyi ellemiş veya raftaki paketlere dokunmuş olabilir.

japonya virus deneyi
japonya virus deneyi

Siz normal bir şekilde alışveriş yapmaya gitmişsiniz, maskenizi takmış ve eldivenlerinizi giymişsinizdir fakat bir şekilde virüs size bulaşarak evdeki diğer insanlara da ulaşabilir. Bu nedenle lütfen ellerinizi sürekli yıkamaya, dışarı fazla çıkmamaya özen gösteriniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Japonya’da virüsün nasıl yayıldığını gösteren boyalı virüs deneyi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!