Covid-19 ve dijitalleşen dünya gözlük piyasasını nasıl etkiler

Gözlük Pazarı Nasıl Olacak?

Gelişen teknoloji ile birlikte insanlığın alışkanlıkları da değişmeye başlıyor. Çok değil, yaklaşık 40-50 yıl öncesine gittiğimizde göz problemleri olmasına rağmen gözlük takmayı istemez, bozuk gözlerle yaşantılarına devam ederlerdir.

Zaman ilerledikçe, moda değiştikçe gözlük kullanımı da buna bağlı değişmeye başladı. İnsanlar artık gözlüğü gözlerinde bir sorun olmasa da kullanmak istiyor, günlük bir aksesuar olarak görüyorlar.

GÖZLÜK PİYASASI CANLANACAK

COVİD-19 ile birlikte tüm dünyada sistem değişikliği olacağı aşikar, bunu dünyayı izleyen herkes rahatlıkla görebilir. Buna bağlı olarak evden çalışmaların artacağı, dijital dünyanın daha ön planda olacağı yakın gelecekte insanların gözlük kullanıp kullanmayacakları, bunun nasıl etkileneceği konusu özellikle gözlük işiyle uğraşanları, optisyenleri endişelendiriyor.

Şahsi kanaatimce yakın gelecekte en azından önümüzdeki 10 yıla kadar gözlük sektöründe pek bir değişikliğin olmayacağını düşünüyorum. Çünkü gözlükler, lensler öyle bir konuma oturtulmuş ki artık günlük kıyafete hangi gözlük gider diye insanlar gözlük takıyorlar.

Dijitalleşen dünyada gözlük piyasası habeleri
Dijitalleşen dünyada gözlük piyasası habeleri

İHTİYAÇLARA HAZIRLIKLI OLMAK LAZIM

Bu nedenle özellikle yakın gözlük satışlarının arttığı göz önünde bulundurulursa bilgisayar ve telefonlarla haşir neşir olanların yakın gözlükleri almaya devam edeceklerini söyleyebilirim.

Hatta öyle ki şu karantina günlerinde gözleri bozuk olmasına rağmen doktora gidemeyen insanlar virüs tehditi ortadan kalktıktan sonra doktor kontrolüne gidecek ve almaları gereken gözlük, lens ve diğer işlemleri üst üste yaptıracaklardır. Yani optisyenler olarak endişelenmeye mahal olmadığını düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Covid-19 ve dijitalleşen dünya gözlük piyasasını nasıl etkiler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!