ABD 3 Trilyon Dolarlık Yardım Paketini Tartışıyor

3 trilyon dolarlık yardım paketi

Amerika’da koronavirüs salgını ile mücadele etmek için duran ekonomiyi canlandırmak, vatandaşlarına yardım etmek ve oluşabilecek sorunların önüne geçmek için yardım paketleri onaylanmaya devam ediyor.

YENİ YARDIM PAKETİ YOLDA

Geçtiğimiz ay onaylanan ilk yardım paketi ile birlikte ABD’de her vatandaş ve oturum hakkı olan yetişkinlere $1200, çocuklara ise $500 yardım yapılmıştı. Dün mecliste 3 trilyon dolarlık bir yardım paketinin oylanması için tartışılıyordu.

Cumartesi günü beyaz sarayda yeni bir yardım paketinin yapılması için demokratlar ve cumhuriyetçiler arasında hararetli tartışmalar yaşandı fakat sonuç olarak 3 trilyon dolarlık yardım paketi meclisten geçti.

HERKESE $1200 YARDIM YAPILACAK

Bu da bir önceki sefer olduğu gibi yetişkin başına $1200, çocuklar içinse bu defa $1200 yardım yapılacağı anlamına geliyor. Elbette sadece ABD vatandaşları için değildi bu paket. DEtaylarında küçük işletmelere ve büyük şirketlere de para yardımında bulunacağı belirtilmiş.

Yardımların ne zaman yapılacağı henüz netleşmemiş olsa da uzmanlar bu yardım paketinin yakın bir zamanda önceki seferde olduğu gibi hesaplara geçileceğini düşünüyor. Buna göre 4 kişilik bir ailenin alacağı yardım tutarı $4800 olacaktır.

NÜFUSUN %43’Ü EVDE KALDI

Covid-19 salgını süresinde 350 milyon nüfuslu ABD’nin yaklaşık %43.8’i evde kendilerini karantinaya alırken geri kalan kesim çalışmak zorunda kaldı. Koronavirüs salgınıyla birlikte ABD’de ekstraan 3 milyon kişi daha işsizler kervanına katılarak mevcut veriler doğrultusunda toplam işsiz sayısı 36 milyon oldu.

donald trump covid-19 asisi
donald trump covid-19 asisi

TRUMP YASAYI VETO EDEBİLİR

Yapılacak olan yeni yardım paketi ile alakalı olarak demokratlar yardımın yapılmasına tam destek verirken cumhuriyetçiler bu yardımın fazla olduğunu düşünerek yapılmamasını istiyor. ABD basınında yer alan bazı haberlere göre Trump eğer meclisten geçerse bu yardım paketi veto edeceği sözünü vermiş.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
ABD 3 Trilyon Dolarlık Yardım Paketini Tartışıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!