Amerika’da Korona nedeniyle ölenler 100 bin oldu

Amerika koronavirüs ölenlerin sayısı 100 bin oldu

JODD.NET ÖZEL – Amerika’da günden güne artan covid-19 hastaları nedeniyle ölenlerin sayısındaki artış endişelendiriyor. Tüm ülkelerin korona istatistiklerinin paylaşıldığı Worldometers.info isimli internet sitesinde paylaşılan rakamlara göre ABD’de korona nedeniyle ölenlerin sayısı 100 bine yaklaşmış durumda.

Dünya geneli toplam koronavirüs bulaşan kişi sayısı 5,557,310 olurken bu rakamın neredeyse 3’te1’i amerika olup toplam enfekte olmuş kişi sayısı 1,696,547 olarak açıklandı. Her geçen gün yaklaşık 20 bin yeni vakanın görüldüğü ülkede ölümlerdeki oran azalırken yeni vaka sayılarının artışı korkutmaya devam ediyor.

100 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Son paylaşılan rakamlara göre ABD’de korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 99,561 oldu. Hem vaka sayısının hem de ölümlerin çoğunluğu New York ve New Jersey eyaletlerinde görülürken son zamanlarda ciddi artışın yaşandığı İllinois eyaleti de hızlı artışın görüldüğü eyaletlerden biridir.

İNSANLAR YAŞANTISINA DEVAM EDİYOR

İlk vakanın görüldüğü günden bu yana ABD’li vatandaşlar kendilerini karantinaya alırken son zamanlarda can sıkıntısından kaynaklı dışarıya çıkıp, normal yaşama dönmelerin arttığı gözlemlendi. Restoranlar dahil birçok işletme dükkanlarını kapatırken artan işsizlik rakamları da dikkat çeken başka bir ayrıntıdır.

Trump kadın orta parmak el hareketi
Trump kadın orta parmak el hareketi

TRUMP’IN GOLF KEYFİ ELEŞTİRİLDİ

Öte yandan ABD başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta sonu başkent DC’ye 20 dakika uzaklıktaki “Trump National Club” isimli golf sahasında zaman geçirmesi sosyal medyada çok konuşulurken Trump bölgede kaldığı süre boyuncu vatandaşların protestosuna maruz kaldı.

Bir kadının orta parmağı ile yaptığı el hareketi en çok konuşulan görüntülerden biri olurken bir başkasının açtığı pankartta “ben önemsiyorum, ya sen? 100 bin kişi hayatını kaybetti” mesajı görüldü.

donald trump golf covid-19

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’da Korona nedeniyle ölenler 100 bin oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!