Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’ne Rest Çekti

Donald Trump, ABD DSÖ Yardım Fonu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başına hiç şüphesiz ABD gelmektedir. Amerika’da vaka sayısı 1 milyon 800 bine yaklaşırken özellikle New York ve New Jersey eyaletlerinde durum pek iç açıcı değildir. Son zamanlarda ABD başkanı Donald Trump ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ye en çok yardım yapan ülke olduklarını gündeme getirerek DSÖ’ye ayar vermeye çalışıyordu.

TRUMP DSÖ YARDIMINI KESTİ

Son olarak DSÖ’Yü Çin’e destek vermekle suçlayan Trump resti çekerek DSÖ’ye en çok yardımı yapan ülke olduklarını ve bundan sonra yardım yapmayacaklarını söyledi. Gerekçe olarak da DSÖ’nün Çin ile alakalı yanlış politikalar izlediklerini gösterdi.

Yaptığı açıklamada Çin’in Wuhan kentinden çıkan Koronavirüsün dünyaya yayılmasına izin verdikleri ve DSÖ’nün de bu süreçte yanlış yönlendirme yaptığı gerekçesiyle ABD’nin sağladıkları fonu sona erdirme kararı aldığını söyleyerek Amerika’nın DSÖ’ye aktardıkları bu yardım fonunu başka yerlere harcayarak faydalı işler ypacaklarını ifade etti.

ABD 450 MİLYON DOLAR YARDIM EDİYORDU

Bugüne kadar ABD tarafından DSÖ’ye ayrılan 450 milyon dolarlık fon ise bir anda kesildi. DSÖ konuyla alakalı olarak henüz bir açılama yapmazken en büyük destekçilerinden gelecek olan yardımın kesilmesi onları nasıl etkileyecek bilinmemektedir. Çin, DSÖ’ye sadece 40 milyon dolarlık yardım yapmaktadır.

Amarika’da Neler Yaşanıyor?

Son olarak ABD’de koronavirüs nedeniyle virüs bulaşmış kişi sayısı 1 milyon 800 bine ulaşırken öte yandan son günlerde 4 polis memurunun siyahi bir ABD vatandaşını dizleri ile boğarak öldürmesi sonucu protestolar ülkenin birçok bölgesinde yaşanmaya devam ediyor. Birkaç bölgede iş yerlerini ateşe veren protestoculara karşı polis güç kullanmak zorunda kaldı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’ne Rest Çekti
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!