Uber ve Lyft Amerika’da hizmetlerini durdurdu!

uber lyft kapandı

Amerika’da artan George Floyd protestolarından ülke olumsuz yönde etkilenirken, etkilenen firmalardan biri de Uber ve Lyft oldu. Bugün hisse senetleri Uber’in %3.13, Lyft’in ise %10.30 değerinde artış yaşarken bazı eyaletlerde uber servisleri ve lyft servisleri geçici olarak durduruldu.

Birçok eyalette artan protestolar ve yağmalamalar nedeniyle sokağa çıkma yasağı bazı saatlerde ilan edilirken Uber ve Lyft’te sokağa çıkma yasaklarının olduğu saatlerde şoförlerine eve gitmelerini tavsiye etti. Bu saatler arasında uygulama otomatik olarak kapanırken kimse çalışamadı.

Sadece yolcu taşımacılığı değil, yemek dağımı yapan servisleri de kapandı. Uber eat ve DoorDash yemek dağımı yapan firmalar da sokağa çıkma yasağı nedeniyle siparişleri dağıtmadılar.

Firmaların geçici olarak kapanmasını yerel yönetimler talep etmişler. Minnesota, Washington DC gibi yerlerde ulusal muhafızlar göreve gelirken sokakta olan kişilere silah kullanma yetkilerine sahipler.

uber lyft kapandı

New York, New Jersey, Kaliforniya gibi ABD’nin en büyük ve aktif eyaletlerinde de gösteriler gece geç saatlere kadar devam ediyor. Los Angeles, Oakland, San Francisco ve Minneapolis’in bazı bölgelerinde uber ve lyft geçici olarak hizmet dışıdır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Uber ve Lyft Amerika’da hizmetlerini durdurdu!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!