2021 Green Card Sonuçları Açıklandı! Kontrol edeceğiniz site değişti!

Green card başvuru sonuçları
Green card başvuru sonuçları

Amerika’ya gitmek isteyenlerin 2019 yılında yapmış oldukları green card başvuruları bugun itibariyle sonuçlandı. Her sene dvlottery.state.gov üzerinden başvuru sonuçlarını kontrol edebiliyordunuz fakat bu sene farklı bir siteye taşıma yaptılar.

Trump’a rağmen başvurular devam ediyor

ABD başkanı Donald Trump’ın sürekli artık yabancıları ülkeye almayacağım, green card çekilişini de iptal ettireceğim demesine rağmen geçtiğimiz sene de green card başvuruları yapılmamış ve milyonlarca kişi Amerika’da yaşayabilmek için formu doldurarak göndermişti.

Green card başvuru sonuçları sitesi değişti!

Green card başvuru sonuçları açıklandı

Her sene Mayıs ayında açıklanması gereken green card başvuru sonuçları bu sene koronavirüs nedeniyle ertelenmiş ve ilk defa Haziran ayında yapılmıştır. 6 Haziran 2020’de başvurularınızı kontrol edebileceğiniz sitenin adresi https://dvprogram.state.gov oldu. Lütfen başka sitelerdeki bilgilere aldanmayınız.

Green card başvuruları tek bir internet sitesi üzerinden yapılmakta ve yine tek bir internet sitesi üzerinden sonuçları da paylaşılmaktadır. Eğer siz başkalarına para ödeyerek başvuru tarihleri dışında başvuru yapılacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz çünkü o kişiler de eğer başvuru yapacaklarsa yine Ekim-Kasım aralığındaki zaman diliminde yapabiliyorlar.

green card 2020 başvuru tarihleri
green card 2020

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Bazen yoğunluktan dolayı dvprogram.state.gov sitesi açılmayabilir. Mümkünse farklı cihazlardan, bilgilerinizi doğru girerek ve ziyaret ettiğiniz sitenin sonunda .com, .net veya .org gibi uzantıların yerine .gov olduğuna dikkat ediniz. Dilerseniz buraya tıklayarak diretk kontrol edebileceğiniz siteye gidebilirsiniz.[/box]

Kafanıza takılan soruları sormaya çekinmeyin

Kafanıza green card başvuru sonuçları sayfası ile veya yeşil kart ile alakalı takılan sorular olursa yorum alanından paylaşabileceğinizi unutmayınız.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
2021 Green Card Sonuçları Açıklandı! Kontrol edeceğiniz site değişti!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. Hocam ben green card başvurusu yapmıştım geçen sene fakat tüm bilgilerimi doğru girdiğim halde uyarı veriyor yanlış bir şey yapıyorsun diye. Nerede yanlış yaptığımı açıkçası anlamış değilim çünkü tüm bilgileri doğru giriyorum. 10 defa kontrol ettim yanlış brişey yok. Acaba ne olabilir?

    Cevapla
    • 8 Haziran 2020, 09:40

      Davut Bey,

      Yanlış yaptığınız bir şey var mı kontrol etmeden bilemeyiz. Fakat confirmation number’ın kenarlarında boşluk olmadığından emin olunuz. Bir de soyadınızda türkçe karakter varsa, mutlaka kullanmadığınızdan emin olunuz.

      İyi günler.

      Cevapla
  2. 9 Haziran 2020, 10:08

    Mrb 2021 green card kazandim fakat ds 260 formunda calistigimiz islerle ilgili olan bolumu doldurmam icn tum islerin giris cikis tarihi is yeri adresleri gibi teferuatli bilgiler isteniyr ama ben co zaman gunluk islerde bile calistim en uzun 4 ay calistigim olmustir ve yillar gecti ustunden o bilgileri nasil hatrlayabilirim nasil dolduracam o formu bu sekilde

    Cevapla
    • 9 Haziran 2020, 19:26

      Merhaba Necat Bey,

      Şu anda bir işiniz varsa mutlaka onu yazınız. Diğer işleriniz ile alakalı olarak hatırlayabildiklerinizi yazınız. Eğer çalıştığınız işler resmi işler değilse zaten teknik olarak çalışmış sayılmıyorsunuz.

      Ben Green Card’ı kazandığım zaman hiç iş tecrübem yoktu, üniversiteyi daha yeni bitirmiştim. O nedenle iş tecrübesi kısmına hiç bir şey yazmadım. Ama bütün işleri yazmanıza da gerek yok. Son 2-3 işinizi yazarsanız yeterlidir. Hatta kendi işimi yapıyordum da diyebilirsiniz. Kimse sizden eğer ilkokul mezunu değilseniz veya Liseyi bitirdiyseniz iş tecrübesi istemeyecektir.

      İyi günler dilerim.

      Cevapla
  3. Bu sene de olmadı. Kaç yıl olduğunu bile hatırlamıyorum ama galiba 10 yıldan fazla bir süredir green carda başvuru yapıyorum bir türlü çıkmadı gitti. Kuzenimle birlikte en son doldurmuştuk, adam ilk seferinde kazandı, ben 10-12 yıldır başvuru yapıyorum bir türlü çıkmadı gitti. Ne bahtsız bir insanım ben öyle ya.

    Cevapla
    • 9 Haziran 2020, 19:28

      Leman hanım,

      Green Card (Çeşitlilik Vizesi) tamamen çekiliş üzerine çalışan bir sistemdir. Dünya genelinde başvuru yapan milyonlarca kişinin bilgileri bilgisayar sistemi üzerinden belirli algoritmalarla çekilişe giriyor. O noktada sistem kimi / kimleri seçerse onlar green card kazanıyor. Bu aslında yüzde 100 şans işidir. Umarım bir sonraki başvurunuzda kazanırsınız.

      İyi günler.

      Cevapla
  4. Merhaba yurt dışına 5 gunluk vizeyle gidip 5 yıl kalan hatta yakalanıp iltica eden ilticanın reddinden sonra kalmaya devam eden ve sonra dönup gelen biri butun bunları ds 260 formunda belirtmek zorundamı?

    Cevapla
    • 11 Haziran 2020, 00:27

      Merhaba Mehmet bey,

      Şunu belirtmeme müsaade edin. Durumunuz oldukça özel. Amerika’ya gelip, green card kazandıktan sonra Türkiye’ye gidip, geri gelen birçok kişi bulunuyor. Açıkça söylemek gerekirse DS-260 formuna yazmanız gerekiyor mu? Bu konuda tam emin değilim fakat mantıken olaya yaklaştığımızda şunu söyleyebilirim ki siz iltica ettiğinizde, ülkeye giriş-çıkış yaptığınızda bütün bilgileriniz sistemde görünmektedir. Siz mülakata gittiğiniz zaman bu bilgiler konsolosluk çalışanlarının ekranına yansıyacaktır. Bütün bilgileri doğru bir şekilde belirtmeniz sizin için iyi olacaktır.

      Fakat ben yine de sizin durumunuzda olduğunu düşündüğüm bir tanıdığıma konuyu danışarak size geri dönüş yapacağım.

      İyi günler dilerim.

      Cevapla
    • 11 Haziran 2020, 08:27

      Yeniden merhaba,

      Ben sizin durumunuzla ilgili emin olmak adına araştırmamı yaptım. Kesinlikle DS-260 formunda bu durumu belirtmeniz gerekiyor. Eğer belirtmezseniz, zaten adamların elindeki dosyalarda nerede olduğunuz çıkacaktır. Yanlış bilgi verdiğiniz anlaşıldığında, hiç bir problem olmayacaksa bile kurum ve kuruluşları kandırmaya çalışmaktan dolayı vizeniz onaylanmayabilir.

      İyi günler.

      Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!