Koronavirüs vaka sayısı 8 milyona ulaştı

Koronavirüs toplam vaka sayısı 8 milyon oldu
Koronavirüs

JODD.NET DÜNYA – İlk olarak 27 Aralık 2019’da Çin’de görüldüğü iddia edilen koronavirüs ile alakalı aradan geçen 6 ayın ardından toplam hasta sayısı 8 milyona ulaştı. Bugüne kadar yaklaşık 435 bin kişi hayatını kaybederken halen yaklaşık 3 buçuk milyon kişinin tedavisi devam etmektedir.

Türkiye’de vaka sayısı yeniden artıyor

Türkiye, 10 Mart 2020 tarihinde hastanede tespit edilen ilk covid-19 hastasından bu yana iyi önlemler alarak, başarılı sonuçlar elde etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hergün yaptığı paylaşımlarla vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmasına rağmen maalesef son günlerde Türkiye’de sanki virüs bitmişçesine bir hava hakimdi ve bu nedenle tekrardan vaka sayıları artmaya başladı.

Bu konuda önümüzdeki günlerde vakaların kontrol altına alınması ve yeniden bir krize neden olmaması için yeniden sokağa çıkma yasakları gelebilir. Genel itibariyle bakıldığında sosyal mesafeye ve maske-eldiven kullanımına pek dikkat edilmediği görülmektedir.

Koronavirüs aşısıyla ilgili Avrupa'da tavan fiyat belirlendi
Avrupa’da aşının bulunmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, AB ülkeleri aldıkları karar doğrultusunda aşıların sadece maliyetini vatandaşlardan alacaklar. Kar elde edilmeyecektir.

Amerika’da ikinci dalga bekleniyor

15 Haziran itibariyle ABD’de görülen toplam vaka sayısı 2,162,228 olurken normalde Eylül ayında ikinci dalganın gelmesi planlanıyordu. Fakat George Floyd ölümü nedeniyle insanların sosyal mesafeye dikkat etmemesi ve hayatın normale dönmeye başlamasından dolayı koronavirüsün ikinci dalgası ABD’de Eylül’den önce beklenmektedir.

Bugüne kadar 117,858 kişi ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken sadece 870,050 hasta taburcu edilmiştir. Halen aktif bir şekilde 1 milyon 174 bin 320 kişinin tedavileri devam etmektedir.

Brezilya’da durum kritik!

Koronavirüs pandemisi geç görülen ülkelerden biri de Brezilya olurken, salgın çok hızlı bir şekilde burada yayıldı ve şu anda en çok vakanın görüldüğü 2. ülke oldu. Toplam vaka sayısı 867,882 olurken en çok ölümleirn görüldüğü ikinci ülke de yine 43,389 kişiyle Brezilya’dır.

Brezilya’yı takip eden ülke 528,964 vaka sayısıyla Rusya, sonrasında da sırasıyla Hindistan (332,783), İngiltere (295,889) ve İspanya (291,008) takip etmektedir.

En az vakanın görüldüğü ülke: LAOS

Paylaşılan resmi rakamlara göre adaları çıkardıktan sonra 7,270,456 nüfusu ile en az vakanın görüldüğü ülke LAOS’tur. Laos’ta bugüne kadar 19 vaka görülürken hayatını kaybeden hiç bir hasta belirtilmedi ve hastaların tamamı da iyileşerek, taburcu oldular.

Hiç ölümün olmadığı ülkeler

Öte yandan Uganda, Vietnam, Moğolistan, Kamboçya, Eritre, Butan, Makao, Nambiya, Fiji, Laos gibi ülkelerde de hiç koronavirüs nedeniyle ölüm rapor edilmedi. Daha fazla bilgiye ulaşmak için worldometers.info/coronavirus sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Zeynep Kaplan, Jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs vaka sayısı 8 milyona ulaştı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!