Moderna’nın koronavirüs aşısı 3. aşama testlere geçti

featured

Dünya’nın hemen her ülkesinde görülen koronavirüs salgını nedeniyle bugüne kadar 557 bin 510 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs hastalığının merkezi olan Amerika’da, Moderna adındaki bir ilaç firması geliştirdikleri aşı ile alakalı olarak çok umutlu olduklarını ve 3. aşama teslete geçtiklerini belirtti.

Testlerde son aşamaya gelindi

Yine firmadan yapılan açıklamaya göre eğer Temmuz’un sonuna doğru denenecek olan testler başarılı olursa hemen seri üretime geçerek yıl sonuna kadar aşıyı tüm dünya ile paylaşacakları ifade edildi.

Hayatı tümüyle felç eden koronavirüs hastalığı nedeniyle bugüne kadar dünya genelinde 12 milyon 394 bin 656 kişide test sonuçları pozitif çıktı. Bu rakam sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 milyon 219 bin 999 olurken maalesef bu virüs nedeniyle 135 bin 822 kişi hayatını kaybetti.

Yıl sonuna kadar aşı kesinleşebilir

40 milyondan fazla testin yapıldığı Amerika’da Moderna adındaki şirketin mevcut olarak çalışmalarda son aşamaya geldiği, her şey istenildiği şekilde devam ederse yıl sonuna kadar yahut en geç 2021 yılınn başında koronavirüs aşısı kullanılabilir olacağı NIH tarafından belirtildi.

Mayıs ayında FDA’den onay alan Moderna’nın hisse değerleri de artmaya başladı. Öte yandan Novavax isimli ilaç şirketine de geçtiğimiz gün ABD senatosu 1.6 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

Yakup Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Moderna’nın koronavirüs aşısı 3. aşama testlere geçti
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!