Green card çekilişi tarihleri 2021 (DV2023 Başvurusu)

green card 2021
green card 2021

Jodd.net – Birçok kişi farklı nedenlerle Amerika’ya gitmek, orada yaşamak veya eğitimlerini tamamlamak istiyor. Bu süreç her ne kadar yakında tekrardan seçimlere girecek olan Başkan Trump için istenilmeyen bir süreç olsa da ABD yasalarına göre green card çeşitlilik vizesi çekilişi bu sene de yapılacaktır.

Bazı insanlar öğrenci vizesi almış olsa da yeşil kart adı verilen çeşitlilik vizesi de alarak, ilerleyen zamanlarda orada kalıp iş hayatına atılma düşüncesi olursa diye işini garanti altına almak istiyor. Bazı insanlar siyasi nedenlerle ülkelerini bırakmak zorunda kalarak, ABD veya farklı coğrafyalarda yaşamak istiyor. Kimisi de sırf macera olsun diye, bir değişikliğin iyi olacağını düşünerek ABD’de oturum ve çalışma hakkı alarak, bu şansı elde etmek istiyor.

2021 green card başvuru detayları

green card başvurusu A'dan Z'ye
green card

Sizin gerekçeniz ne olursa olsun, eğer ABD yasalarına göre büyük suçlara karışmamışsanız eğitim seviyenizin de pek bir önemi olmaksızın Amerika’da green card kazanırsanız yaşamaya başlayabilirsiniz.Ben bu yazımda Amerika iyidir veya kötüdür, artıları ve eksileri konularına girmek istemiyorum. Bu yazımın amacı sizlere 2020 yılında yapılacak ve sonuçları 2021 yılında açıklanacak olan green card çekilişi tarihleri ile alakalı detayları paylaşacağım.

Her sene 2-7 Ekim arasında başlayan çekiliş 2-7 Kasım arasında son bulmaktaydı. Normalde 1 aylık bir başvuru süreciniz bulunuyor ve ister kayıt alımları başlar başlamaz isterse son gün yapılmış olsun bu çekilişte herhangi bir artı veya eksi puan vermeyecektir. Neticede kura sistemiyle çekiliş yapılacağından dolayı tıpkı Sayısal Loto’da olduğu gibi bütün isimler havuza atılarak, rastgele bu havuzdan seçilen kişilere verilmektedir.

Bu sene tüm dünyaca malum olduğu üzere COVID-19 hastalığı veya koronavirüs pandemisi -siz ne derseniz deyin- olduğundan dolayı ABD’deki kurumlar tam olarak faaliyet göstermemektedir. Üzerine bir de Kaliforniya, Teksas, Florida gibi eyaletlerde anormal derecede artan vaka artışları eklenince hayat ülke genelinde -resmi olarak- neredeyse durma noktasına geldi.

Green card başvuruları koronadan etkilenmeyecektir!

Bu nedenle 2020’nin Ekim-Kasım ayları arasında green card çekilişi için başvurular alınır mı? Şimdilik kesin bir şey söylemek zor fakat tahminime göre bir problem olmayacaktır ve bu sene de başvurular zamanında yapılacaktır. Bu konuyla alakalı bir gelişme olursa sizlerle paylaşacağım. Dilerseniz beni Twitter veya Facebook sayfalarımdan yahut da daha hızlı bilgiye ulaşabileceğiniz Google Haberler sayfamızdan ücretsiz abone olarak takip edebilirsiniz.

Halil Kılıç / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Green card çekilişi tarihleri 2021 (DV2023 Başvurusu)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!