Amerika’da gemi turizmi Eylül ayına kadar ertelendi

Lüks yolcu gemileri Eylül'e kadar ABD'ye giremez

Dünya’nın en büyük gemilerinin yani kruvaziyerlerin ticareti ile alakalı olarak Amerika yeni bir karar aldı. Koronavirüs nedeniyle ülkeye giriş çıkışların kısıtlanması nedeniyle gemicilik sektörü de büyük darbe yedi.

LÜKS YOLCU GEMİLERİNE İZİN YOK

Özellikle Florida, New York, Kaliforniya gibi sahil eyaletlerinde demir alan kruvaziyerler normalde Temmuz’un sonlarına doğru ülkeye giriş yaparak, yolcu getirmeye başlayacaktı. Ancak ikinci dalganın da ülkeyi sarmasıyla beraber lüks yolcu gemilerinin Eylül’ün sonlarına kadar ülkeye girmemesi kararı alındı.

Her yıl milyonlarca insanın ABD’yi lüks tatil gemileriyle ziyaret ettiğini göz önünde bulundurduğumuzda ülkeye büyük bir ekonomik zarar da vermişir. Koronavirüs ile alakalı olarak Hastalıkları önleme ve kontrol merkezi olan CDC tarafından vaka sayılarının yeniden armaya başladığı yazılı bir açıklama ile paylaşıldı

Normalde 24 Temmuz 2020’de birçok sektörün normal işleyişine dönmeye başlaması planlanmış olsa da artan vakalar nedeniyle çoğu sektör yeniden kepenkleri kapatma kararı aldı. Yolcu gemilerinin ülkeye girişi de Eylül’e ertelendi.

VAKA SAYILARI YENİDEN ARTIYOR

Amerika’da toplam vaka sayısı 3 milyon 770 bin 012 olurken bugüne kadar toplam ölüm sayısı ise 142 bin 64 olarak kayıtlara geçti. Halen 1milyon 886 bin 715 kişinin tedavi gördüğü ülkede özellikle Teksas, Kaliforniya, Florida gibi eyaletlerde her gün on binlerce yeni vaka bildirilmeye başlandı.

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’da gemi turizmi Eylül ayına kadar ertelendi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!