Bağlıklık nedir? Bağımlılık nedir? Arasındaki farklar nelerdir?

Jodd haber son dakika
Jodd haber son dakika

İkili ilişkilerdeki özellikle de romantik ilişkilerdeki bu kargaşa kişiye büyük zarar verebilmektedir. Bağlılık ve bağımlılık elbette ki farklı şeylerdir. Bu iki kavram arasındaki farkı anlatmadan önce kavramların ne anlama geldiğini açıklamalıyız.

BAĞLILIK NEDİR?

Bağlılık: bir kişiye ya da birden fazla kişiye sevgi ve saygı duymak, içten ve karşılıksız onlara karşı hissedilen duygulardır. Biraz aşkın tanımıymış gibi geliyor olabilir ancak arada ufak nüanslar bulunuyor.

BAĞIMLILIK NEDİR?

Bağımlılık: kişinin davranışlarını kontrol edememesi başkasına bağımlı olması ve bağımlı olduğu kişi olmadan hiçbir şey yapamaması, kendini başkasına muhtaç hissetmesi durumudur.

Bağımlılık ve bağlılık tanımlardan da anlaşılabileceği üzere aynı şey değildir. Bağlılık sağlıklı ve ilişkilerde beklenen bir şeydir. Fakat bağımlılık kişinin tek başına hareket etmesine engel olmaktadır.

Romantik ilişkilerde kişi her şeyi birlikte yapmak, tek başına bir şey yapmak istememesi, düşünce yapısını da ya kendisininkini partnerininki gibi düzenlemeye ya da partnerinin düşünce biçimini tamamen kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışmasıdır. Bu da haliyle sağlıklı bir ilişki biçimi olamamaktadır.

ÇOCUKLARIMIZI NASIL YETİŞTİRMELİYİZ?

Peki bu sağlıklı olmayan durumun asıl sebebi nedir? Ne yaparsak çocuklarımızın gelecekte bu şekilde olmasının önüne geçebiliriz? Şimdi bunlardan bahsedelim.

Çocuklarımız küçükken üzerine çok düşmemiz çocuğunuzun ileride çevresindeki insanlar ile ilgili ben onlar olmadan hiçbir şey yapamam ben tek başıma bir hiçim gibi düşüncelere kapılmasına neden olmaktadır.

Çocuklarınıza en baştan onlara bazı şeyleri başarabileceğiniz duygusunu aşılarsanız bu ileride ona özgüven olarak dönecektir.

Özgüveni olan bireyler çevresindeki kişileri ve hayatına giren tüm insanları bir benzetme yapacak olursak bir filmdeki yardımcı oyuncu olarak alır.

Kendisinin başrol olduğunu bilir ve çevresindeki insanlar azalsa bile yoluna devam edebilir ya da yanındaki kişileri değiştirebilir.

ZİHNİNİZDE BAZI DÜŞÜNCELER OLUŞTURUN

Bu yazımızı tamamen kendiniz için okuyorsanız ve ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız ilk olarak zihninizde bazı düşünceleri oluşturmalısınız.

Kafada bitirmek denen olayı ilk olarak başardığınız zaman zaten çok büyük oranda ilerlemiş olacaksınız. Bunun yanında kendinize yapabileceğiniz büyüklükte hedefler belirleyip onları gerçekleştirmek gibi özgüven geliştirme çalışmaları da yapabilirsiniz.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bağlıklık nedir? Bağımlılık nedir? Arasındaki farklar nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!