Ekrem İmamoğlu: Türkiye ve demokrasi adına umutluyum

Ekrem İmamoğlu: demokrasi ve türkiye adına umutluyum
Ekrem İmamoğlu: demokrasi ve türkiye adına umutluyum

Armağan Çağlayan’ın Youtube üzerinden yayınlanan programına konuk olan Ekrem İmamoğlu, kendisi ile alakalı özel ve siasi sorulara cevap verdi. Armağan Çağlayan’ın “Tarihte var mıdır bilmiyorum? Ben hiç bir zaman bir büyükşehir belediyesi başkanının, partinin genel başkanından veya ana muhalefet liderinden daha çok saldırıya uğradığını görmedim. Sizin için zor mu?” diye sorması üzerine Ekrem İmamoğlu “Demokrasi adına, Türkiye adına umutluyum. Aştım artık o evreleri” diyerek cevap verdi.

ÇAĞLAYAN: SİZİN İÇİN ZOR MUYDU?

Armağan Çağlayan, İmamoğlu’na “Büyükşehir belediye başkanlığını kazanınca aslında nasıl söyliyeyim, ben okur yazarım, siyasetle de ilgilenirim.. Ben hiç bir büyükşehir belediye başkanının ana muhalefet ya da partisinin ya da bir partinin genel başkanından daha çok saldırıya uğradığını ilk defa görüyorum. Tarihte var mı bilmiyorum açıkçası? Hani, Vedat Kolukay döneminde belki Ankara’da ya da Murat Karayalçın döneminde Ankara’da olmuştur bilmiyorum. Bu kadar zor olacağını tahmin etmiş miydiniz? Ya da önce şöyle söyliyeyim zor mu sizin için? Buradan oraya geçeyim” sorusu üzerine İmamoğlu da şu cevabı verdi:

BİR ALIŞMA DÖNEMİ OLDU ELBETTE

“Benim için bir alışma dönemi oldu ama kendi ölçeğinde. Bir ilçede belediye başkanısınız, orada da size sürekli saldırı var. Kimden var? İşte bölgenin milletvekilinden var.. Bölgenin muhalefet partisinin il başkanından veya ilçe başkanından vardı ama ölçeği küçüktü.

Her zaman saldırı vardı ancak bugünün ölçeğii ile asla kıyaslanmaz. Ama alışkınım. Ben ne yapacağımı biliyorum. Ve ne yazıktır ve ne acıdır  o kadar bölye aklınıza gelmeyecek saldırı biçimleri ya da bir işi engelleme modelleri ile karşılaştım ki bazılarını anlatmaktan utanıyorum. Yani o denli.. Ya bu da yapılmaz yani..

CHP’li bir belediye başkanı cami yapıyor diye oraya imam vermeyen bir müfüt olur mu mesela yani? Böyle bir şey olabilri mi? Bunlarla karşılaştım. Dolayısıyla ben bu kadar uç tavırları yaşamış birisi olarak. Açıkçası vücudum buna bağışıklık kazanmıştır.

Ama dediğiniz gibi bu oldu mu? Olmadı. Niye olmadı ? Soruyorum. Eski belediye başkanlarını ziyaret ettim ben. Hem seçim öncesi hem de şimdi birinci yılı doldurduğum için geziyorum belediye başkanlarını ve benim gibi dönemler yaşayanlar var içlerinde. Zerresi değil yani.

Tabii ki bir dönem söylerim. İktidar partisi iseniz, belediye de sizin partinizden değilse böyle hafif bir omuzunuzu dönebilirsiniz, keşke benim partimden olsun dersiniz, hafif burun kıvırabilirsiniz veya işleri hafif geciktirebilirsiniz ancak benim gördüğüm bu tarz üslup veya işte bu tarz müdahalelerle, kötülemeler, uydurmalar… hani, acı bir şey.

DEMOKRASİ ADINA UMUTLUYUM!

Diyorum her halde bunların her birisi bir ülkedeki demokrasinin olgunlaşmasının evreleridir. Ben öyle bakıyorum. Onun için şu umut bende olmasa büyük kaygı duyardım. Yani türkiyenin geleceği, demokrasinin geleceği, ben çok umutluyum. Aştım artık o evreleri. “

YAKUP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ekrem İmamoğlu: Türkiye ve demokrasi adına umutluyum
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!