Donal Trump ikinci koronavirüs yardım paketini imzaladı!

donald trump ikinci 600 dolar paket yardımı
donald trump ikinci 600 dolar paket yardımı

jodd.net dünya – Amerika’nın cumhuriyetçi başkanı Donald Trump, demokratlara inat koronavirüs yardım paketini yeniden imzalayarak çalışamayan kişilere yapılan yardımların devam edeceğini açıkladı.

Koronavirüs pandemisi başladığında Amerika’da birçok kişi ilk defa işsizlik maaşına başvurmak zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz sefer yıllık geliri 75 bin doların altında olan kişilere federal hükümet haftalık $600, aylık $2400 yardım yapmıştı. Temmuz ayının sonunda biten bu yardım paketi demokratların yoğun uğraşlarına rağmen Donald Trump’ın son kararıyla imzalandı.

Önceki pakette çalışmayan kişilere $600 verilirken bu rakam yeni pakette $400 olarak belirlendi. Haftalık $400 alacak olan kişişler yerel yönetimlerin de haftlaık ödeyeceği en az $200’lık yardım ile birlikte işsiz olan kişiler haftalık $600 dolar, aylık $2400 maaş alacak.

AYLIK EN AZ $2400 YARDIM YAPILACAK

İkinci pakette yapılacak olan yardımdan istifade edecek olan kişilerin yıllık gelirlerinin en fazla $100.000 olması gerekiyor. Ağustos ayından 2020 yılının sonuna kadar devam edecek olan bu yardım paketinin Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinden sonra ne olacağı bilinmiyor olsa da Donald Trump, şimdiden 2021 yılında yapılacak vergi iadesinde 2020 yılı için ülke genelinde vergi almayacakları sözünü verdi.

Donald Trump, rakipleri olan demokratların cumhuriyetçiler tarafından önerilen bu yardım paketinin onaylanması için epey sorun çıkardıklarını söyledi.

MURAT KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Donal Trump ikinci koronavirüs yardım paketini imzaladı!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!