Şanlıurfa’da 65 yaş üst vatandaşlara otobüs yasağı!

Şanlıurfa 65 yaş üstü vatandaşlar otobüs saatleri
Şanlıurfa 65 yaş üstü vatandaşlar otobüs saatleri

Şanlıurfa’da son zamanlarda artan koronavirüs vakaları nedeniyle her gün yeni bir önlem alınıyor. Son olarak Şanlıurfa Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar ile alakalı toplu taşıma araçlarında kısıtlama kararı alındı.

Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıkan virüs kısa sürede dünyaya yayıldı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu durum “Pandemi” olarak ilan edildi. Türkiye’de ilk vakanın görülmesi 10 Mart 2020’ye dayanıyor. İlk vakanın görüldüğü günden bu yana kademe kademe yayılan koronavirüs Ramazan Bayramı sonrasında Şanlıurfa’da da çokça görülmeye başlandı.

Her gün onlarca evin karantinaya alındığı Şanlıurfa’da 14 Ağustos 2020 tarihinde İl Hıfzıssıha kurulu toplanarak, 65 yaş üstü vatanadaşlar için, onların sağlığını koruma adına bir takım kararlar aldılar. Buna göre ikinci bir karara kadar trafiğin yoğun olduğu saatlerde yani sabah 06:00 ile 10:00, öğleden sonra da 16:00 ile 18:00 arası 65 yaşı ve üstünde olan kişilerin otobüslere ve toplu taşıma araçlarına binmesi yasaklanmıştır.

Alınmış olan kurallara uymayan kişilere toplum sağlığını riske attığı gerekçesi ile para cezası kesileceği, kurallara uymamanın devam etmesi halinde hukuki sürecin başlayacağı belirtildi.

YAKUP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Şanlıurfa’da 65 yaş üst vatandaşlara otobüs yasağı!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!