Green card çekilişinde üniversite mezunu olmanın avantajı var mıdır?

Üniversite mezunu olmanın green card çekilişinde bir avantajı var mıdır? 2022 green card başvuruları için son 1 gün kaldı. Birçok kişi acaba üniversite okumanın green card çekilişinde öncelik sağlayıp sağlamadığını merak ediyor. Bu yazımda bu konuya değindim.

featured

DV2024 çekilişi yani 2022 yılında yapılacak olan green card başvurusu için son 1 gün kaldı. Tam olarak 5 Ekim 2022’de dvprogram.state.gov sitesinden yarın itibariyle başvuru butonunun aktif olacağını şimdiden belirtmek istiyorum.

Bugün sizlerle üniversite mezunu olmanın veya akademisyen olmanın green card çekilişinde bir avantaj sağlayıp sağlamadığı konusuna değineceğim. Konuyu uzatmadan direkt konuya girmek gerekirse “HAYIR”, eğitim durumunuzun green card çekilişinde bir etkisi yoktur.

Tabii başvuru şartları arasında en az lise mezunu olma veya ilkokul mezunları için de 2 yıllık iş tecrübesi şartı koymuşlar fakat bu durum üniversite okumuş olanların daha avantajlı olduğu veya olacağı anlamına gelmez.

Bu arada yarın başvurular başladığında muhtemelen sunucularda yoğunluktan olacağından dolayı siteye erişmekte problem yaşayabilirsiniz. Bu normal. Aslında günümüzde teknolojisyle normal değil fakat normal olarak kabul ediyoruz. Çünkü dünyanın her yerinde milyonlarca insan bu siteye aynı anda girmeye çalışacaktır.

Siz isterseniz birkaç gün sonra da green card başvurusu yapabilirsiniz. Bunu ilk gün yapmakla son gün yapmak arasında hiç bir fark yoktur. Son gün başvuru yapanlar da green card kazandı. İlk gün yapanlarda.

Sizin de bu konu veya başka green card konularıyla alakalı sormak istedikleriniz varsa lütfen yorum alanından sormaya çekinmeyiniz. Şimdiden herkese bol şans dilerim. Umarım gerçekten ihtiyacı olanlar ve hakedenler kazanır.

Resmi green card başvuru sitesi

dvprogram.state.gov

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Green card çekilişinde üniversite mezunu olmanın avantajı var mıdır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!