Menzil cemaati tövbe iptali nedir? Tövbe yenileme anlamı ne demek?

Menzil cemaati lideri Abdülbaki Uğur'un vefat etmesinden sonra birçok kişi tövbe iptali nedir ya da tövbe yenileme ne anlama geliyor diye merak etmeye başladı. Twitter'da yapılan paylaşımlarda birçok kişi tövbe iptali ifadesinden sonra alay ederek paylaşımlar yapmış. Sizler için menzil tarikatı tövbe iptali ile alakalı araştırma yaptık. İşte detaylar...

featured

Menzil cemaati lideri Abdülbaki Erol’un ölümünden sonra cemaat içinde bölünmelerin yaşandığı Twitter’da konuşulan konulardan biridir. Yine Twitter’da yapılan bir paylaşımda cemaatte yapılan tövbelerin iptal edildiği belirtildi. Bunun üzerine birçok kişi tövbe iptali nedir ya da tövbe iptal olunca ne olur gibi soruların cevaplarını merak etmeye başladı.

23 Derece isimli twitter hesabında @alicanuludag’a atıfta bulunularak yapılan paylaşıma göre Menzil Cemaati 3 kola ayrılmış durumda. Cemaat liderinin 3 oğlunun dergahta birer cami aldıkları ve her bir oğula tövbe yetkisi verildiği yazılmış. Şimdilik cemaatin başına kimsenin geçmediğinin belirtildiği paylaşımda bir de bugüne kadar yapılan tövbelerin iptal olduğu ifade edildi.

Tövbe iptali, bir nevi bağlılığın kesildiği anlamına gelir. Muhammed Mübarek, menzil şeyhinin en büyük oğlu, cenaze sonrası yaptığı açıklamada tövbe yetkisinin 3 oğula verildiğini ve her bir oğulun da kendi camilerine giderek orada sevenleri ile tövbe yenilediklerini söyledi.

Tövbe iptali, şeyh ölmeden önce yetkilerini başka birine devretmemişse öldükten sonra başa geçen kişi ya da kişiler ile bir nevi yeni bir akit yapmak demektir. Türkçe ifadesiyle yeniden anlaşma da denilebilir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
5
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
2
_rend_m
İĞRENDİM
2
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Menzil cemaati tövbe iptali nedir? Tövbe yenileme anlamı ne demek?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Yav arkadaş benim bildiğim tövbe, Allah’a yapılan bir af dilemedir. Yaptıklarından dolayı pişmanlık duyan birisi ancak ve ancak Allah’a iltica ederek, O’na sığınarak af temennisinde bulunur. Bunun kabul olup olmayacağını da ancak ve ancak Allah bilir. Yoksa ben yanlış mı biliyorum?

    • Zaten öyle yapılır da işte biz Türkiye’den bahsediyoruz. Eskiden İslam ülkeleri arasında parmakla gösterilen bir ülkeydik, şimdi geldiğimiz nokta diğerlerinden daha beter durumda. Allah sonumuzu hayr eylesin. Akıbetimizden endişe etmeye başlasak iyi olur gibi.

      Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!