6000 Kişilik Yolcu Gemisi Karantina Altına Alındı

italya gemi korona virusu
italya gemi korona virusu

Son olarak gelen bilgilere göre 171 kişinin hayatını kaybettiği korona virüsü salgınında dünya genelinde 8000’den fazla kişinin bu virüse yakalandığı belirtildi. Bununla alakalı olarak İtalya’da demir alan ve içinde 6 bin kişinin olduğu kruvaziyer gemi karantina altına alındı.

İçinde 27 türk vatandaşının da bulunduğu 6000 turist virüs taşıyabilir ihtimaline karşı gemiden indirilmedi. Yapılan incilemeler, araştırmalar neticesinde her hangi bir tehditin olmadığı anlaşılınca yolcular serbest bırakıldı.

 İtalyan haber ajansı ANSA tarafından paylaşılan bilgilere göre ilk incelemeler doğrultusunda herhangi bir virüsüe rastlanılmadığı ifadeleri kullanıldı. Gemide bulunan 2 Çin vatandaşında virüs olabileceği nedeniyle 6000 kişi karantina altına alındı.

Costa Crociere şirketine ait olan 6000 kapasiteli tatil gemisi Costa Smeralda’da 2 Çin vatandaşının yüksek ateşe yakalandıkları rapor edilince tüm gemi içindeki personel ve yolcularla birlikte Civitavecchia Limanı’nda karantinaya alındı.

Türk Vatandaşları İyi Durumda

Konuyla alakalı olarak Costa Cruises’ın Türkiye Müdürü Ercan Abitağaoğlu yaptığı açıklamalarda sadece 2 kişiden şüphelenildiğinden dolayı kaldıkları oda ve çevresindeki odalar ve içindekilerin karantina altına alındığı ve en ufak bir riskin bile alınmadan durumun kontrol altına alındığını söyledi.

Ayrıca gemide bulunan 27 türk vatandaşının da sağlık durumlarının gayet iyi olduğu belirtildi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
6000 Kişilik Yolcu Gemisi Karantina Altına Alındı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!