Ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamile kalınır mı?

Bu içeriğimizde ella ertesi gün hapı kullanmak isteyenlerin merak ettiği “100% etkili bir yöntem midir sorusuna cevap vereceğiz. Sizler de ella veya diğer doğum kontrol ilaçları ile alakalı bu içeriğimize yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz.

featured

Ella” (Ulipristal asetat), acil kontraseptif olarak bilinen bir ilaçtır ve beklenmedik bir cinsel ilişki sonrası veya korunmasız cinsel ilişki sonrası kullanılabilir. Halk arasında “Ertesi gün hapı” olarak da bilinmektedir.

Acil kontraseptifler, cinsel ilişkiden sonraki kısa bir süre içinde alındığında gebeliği önlemeye yardımcı olabilir, ancak kesinlikle rutin bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır.

Ella‘nın doğru kullanıldığında etkili olduğu genel olarak bilinmektedir, fakat hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 etkili değildir.

Birçok insandan bu yöntem işe yaramıştır. Tabii garantici davranmak istiyorsanız, bu ilacı kullandıktan sonra eğer beklenen sonuçlar çıkmadıysa mutlaka doktora gidilmesi gerekiyor.

Bu nedenle, Ella’yı kullandıktan sonra da gebelik riski sıfır değildir. Eğer Ella’yı kullandıktan sonra adet gecikmesi ya da hamilelik belirtisi gösteriyorsanız, bir sağlık uzmanına başvurmanız doğru bir karar olabilir.

Bu tarz ilaçların çok fazla kullanılması da tavsiye edilmiyor. Hormonal yapınızı, adet düzeninizi bozacağından dolayı ilerleyen dönemlerde çocuk sahibi olmanıza da engel teşkil edebilir.

Sizler de ella ertesi gün hapı ile alakalı görüşlerinizi birkaç cümle ile payalaşarak bu içeriğe katkıda bulunabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamile kalınır mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!