Fransa’da 6 havaalanı bomba tehdidi nedeniyle tahliye edildi

Çarşamba günü, Fransa'da bulunan altı havaalanı, e-posta yoluyla gelen 'saldırı tehditleri' sebebiyle güvenlik önlemi olarak boşaltıldı. Polis kaynakları, bu tehdidin son zamanlarda yaşanmış benzer olayların devamı olduğunu AFP'ye aktardı.

featured

Fransız otoriteleri, Lille, Lyon, Nantes, Nice, Toulouse ve Paris’in yakınlarında bulunan Beauvais havaalanlarında meydana gelen tehditlerin gerçek olup olmadığını tespit etmek için tahliye işlemleri gerçekleştirdi.

Bu tahliyeler, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e gerçekleştirdiği saldırı ve İslam Devleti’ne bağlılık iddiasında bulunan bir kişi tarafından Arras kentinde bir öğretmenin bıçaklanarak öldürülmesi olayının ardından, Fransa genelinde meydana gelen bomba tehditlerinin ardından geldi.

Ülkenin en popüler turistik mekanlarından Versailles Sarayı, son beş gün içinde güvenlik endişeleri nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

Fransa’nın ulusal havacılık otoritesi DGAC, Lille, Lyon, Toulouse ve Beauvais havaalanlarındaki tahliyeleri bomba uyarıları sebebiyle doğruladı, ancak hemen detaylı bilgi veremedi. DGAC’nin online bilgi ekranı, Lille, Lyon ve Toulouse havaalanlarında önemli uçuş gecikmelerini gösterdi.

Nice havaalanının Twitter hesabında, “terk edilmiş bir bagaj nedeniyle standart güvenlik kontrollerinin gerçekleştirilmesi için özel bir alan oluşturulduğu” belirtildi.

Havaalanı yetkilileri daha sonra “normal operasyonlara dönüldüğünü” bildirdi. Lyon’da bulunan Bron havaalanı yetkilileri de durumun kontrol altına alındığını açıkladı.

Lille havaalanında ise üç uçuşun başka yönlere yönlendirildiği belirtildi ve güvenlik ekiplerinin olay yerinde olduğu duyuruldu.

Sosyal medya üzerinde, havaalanlarından neden tahliye edildiklerini bilmeyen yolcuların kafa karışıklığı yaşadığına dair paylaşımlar göze çarptı.

Kaynak: france24.com

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Fransa’da 6 havaalanı bomba tehdidi nedeniyle tahliye edildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!