Filistin asıllı bir Amerikan vatandaşına sokak ortasında saldırı

Amerika'nın Ohio eyaletine bağlı Cleveland şehrinde Filistinli-Amerikalı bir adamın üzerine arabayla saldırıldığı iddiası bugün gündemdeydi. Amerika'da İslami bir dernek olan CAIR tarafından kouyla alakalı yapılan açıklamada bunun bir nefret suçu olduğu ve soruşturma başlatılması gerektiği talep edildi.

featured

HABER MERKEZİ | İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar, daha doğrusu İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı orantısız güç tüm dünyada tepkilere neden olurken bir yandan da nefret olayları da dünya genelinde artmaya başladı.

Cleveland’ın Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR-Cleveland), geçtiğimiz Pazar günü bir Filistinli-Amerikalı’nın bir araçla saldırıya uğradığı iddiasının nefret suçu olarak soruşturulması için yetkililere çağrıda bulundu.

Olay, 20 yaşındaki genç adamın North Ridgeville ve Olmsted Falls sınırında bulunan Cook Yolu’nda yürüdüğü sırada koyu renkli bir SUV tarafından vurulmasıyla gerçekleşti. Gencin ifadesine göre, aracın sürücüsü ona anti-Filistin ifadelerle bağırarak saldırdı ve “ÖL!” diye bağırarak ona çarptı.

Yaralanan genç, St. John Westshore Hastanesi’ne kaldırıldı. CAIR-Ohio’nun Geçici İcra Direktörü Faten Odeh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yetkililerden yükselen İslamofobi ve anti-Filistin ırkçılığına karşı suçları izlemelerini ve soruşturmalarını talep ettiklerini belirtti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, saldırganlık ve ırkçılığa maruz kalanların bu olayları yerel CAIR ofislerine bildirmeleri için kamuoyunu bilgilendirdi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Filistin asıllı bir Amerikan vatandaşına sokak ortasında saldırı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!