Orlistat nedir? Kimler orlistat ilaç kullanamaz?

Orlistat nedir? Daha önce de Jodd Haber'de orlistat ilaç ile alakalı içerikler paylaşmıştık. Bu haberimizde kimler orlistat kullanamaz sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdik. Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayınız...

kimler orlistat kullanamaz

Orlistat, kilo verme sürecinde bireylere yardımcı olmak için kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Lipaz inhibitörü olarak sınıflandırılır.

Ne demek lipaz inhibitörü? Bu vücuda alınan yağların bir kısmını emilerek depolanmasını engellediği anlamına gelir.

Orlistat ilaç, genellikle beslenme ve egzersizle birlikte kilo verme programının bir parçası olarak doktor kontrolüyle kullanılması tavsiye edilir.

thincal kullananlar 2020
Thincal / Orlistat

Kimler kullanamaz?

Orlistat, belirli sağlık durumları olan veya belirli ilaçları kullanan kişiler için uygun olmayabilir. Orlistat kullanımı genellikle aşağıdaki durumlarda önerilmez:

  1. Kronik malabsorpsiyon sendromu: Bu durum, vücudun yiyeceklerden besin emiliminde ciddi zorluklar yaşadığı bir sindirim bozukluğudur.
  2. Kolestaz: Karaciğerin safra akışının bloke olduğu bir durum olan kolestaz, orlistat kullanımı için bir kontrendikasyondur.
  3. Gebelik: Orlistat hamile kadınlar tarafından kullanılmamalıdır çünkü bebek üzerindeki etkileri bilinmemektedir.
  4. Emzirme dönemi: Orlistatın anne sütüne geçip geçmediği veya bir bebek üzerinde olumsuz etkileri olup olmayacağı belirsiz olduğu için emziren annelerin kullanmaması önerilir.
  5. Galaktoz intoleransı, Lapp laktoz eksikliği veya glikoz-galaktoz malabsorpsiyonu gibi belirli genetik bozuklukları olan kişiler.
  6. Belirli ilaçlar: Orlistat, antikoagülanlar, antidiyabetik ilaçlar ve tiroid ilaçları gibi bazı ilaçların etkilerini etkileyebilir. Eğer bu tür ilaçlar kullanılıyorsa, orlistat almadan önce doktora danışılmalıdır.
  7. Alerjik reaksiyonlar: Orlistat veya ilacın bileşenlerinden herhangi birine karşı bilinen bir alerjisi olan kişiler.
  8. Anoreksiya veya bulimia gibi yeme bozuklukları olan kişiler.

Doktorlar ayrıca, 18 yaşın altındaki bireylerin ve bazı durumlarda ileri derecede böbrek yetmezliği olan kişilerin orlistat ilacını kullanmamasını tavsiye etmemektedir.

Herhangi bir ilaçta olduğu gibi, orlistat içeren bir ilaç almadan önce mutlaka doktor ile konuşmak ve kişisel sağlık durumunuza göre tavsiye almak önemlidir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Orlistat nedir? Kimler orlistat ilaç kullanamaz?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!