Rusya tetikte! Corona virüs önlemleri arttırıldı

rusya corona hastane
rusya corona hastane

Rusya, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile mücadele etmek için önlemleri arttırmaya devam eden. Dünya genelinde diğer ülkelerle kıyaslandığı yapılan testler bakımından çok ileride olan Rusya 3 haftada toplamda 500 kişiye hizmet verebilecek sahra hastanesi inşa etti.

Rusya dünya üçüncüsü

Yapılan testler bakımından dünyada 3. sırada olan Rusya’da salgının yayılmaması için gerekli tüm tedbirler alınmaya devam ediyor. Bugüne kadar yapılan toplam test sayısının 758,000 olduğu belirtilmiş.  İlk sırada 1,933,423 test ile Amerika, ikinci sırada ise 918,460 test ile Almanya bulunmaktadır.

Rusya’da en çok vakanın görüldüğü şehir başkent Moskova olurken, ülke genelinde resmi olarak belirtilen toplam koronavirüs vakası 6343’tür. Bugüne kadar hayatını kaybetmiş kişi sayısı ise Rusya’da 47 olarak bildirildi.

3 haftada hastane tamamlandı

Mart’ın ortasında inşaatına başlanan sahra hastanesi Moskovo Belediyesi ve hükümet desteği ile 3 haftada bitirildi. 70 bin metre kare olan hastanede aynı anda 500 hasta tedavi edilebilecek.  Moskova Belediyesi başkanı Sergey Sobyanin konuyla ilgili yaptığı açıklamada hastanenin inşaatının bittiği, hizmete hazır olduğu ve sadece dış çevre düzenlemesi ile ilgili birkaç tamiratın kaldığını açıkladı.

3 haftada hastane bitirdiler
3 haftada hastane bitirdiler

Bazı bölümlerin aktif olarak hizmete başladığını söyleyen Sergey Sobyanin bu hafta sonuna kadar hastanenin tamamının kullanılabilir hale geleceğini belirtti.

İnşaat çadırlarında yangın çıktı

Toplamda 7 bin işçinin çalıştığı hastane inşaatında, işçilerin kaldığı çadırların birinde yangın çıkması nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Diğer çadırlara da sıçrayan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Rusya tetikte! Corona virüs önlemleri arttırıldı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!