Dünya geneli covid-19 hastalığı 4 buçuk milyon kişiye ulaştı

covid-19 dunya vaka sayilari
covid-19 dunya vaka sayilari

Sadece 17 gün önce dünya geneli koronavirüsten dolayı tedavi altına alınmış kişi sayısının 3 milyon olduğunu haber olarak şurada yapmıştık.  Bugün yani 17 Mayıs 2020 itibariyle dünya genelinde covid-19 hastalarının sayısı 4 buçuk milyon kişiyi geçmiş durumdadır.

En çok vakanın bulunduğu ülke halen Amerika olup geçtiğimiz hafta düşmeye başlayan vaka ve ölüm sayıları bu hafta yine artarak kaldığı yerden devam etmeye başladı.

ABD LİSTENİN BAŞINDA

ABD’de 13 Mayıs 2020’de paylaşılan verilere baktığımızda 1 gün içerisinde +27,246 yeni koronavirüs hastasının tespit edildiği ve yine 1 gün içerisinde 1715 kişinin hayatını koronavirüs nedeniyle kaybettiğini görüyoruz.

Toplamda covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 86,912 olarak resmi kaynaklarca belirtildi. Yine hastalık önleme merkezi olan CDC’den yapılan bir açıklamaya göre New York eyaletinde son 2 buçuk ayda hayatını kaybeden insanlardan 5 bin kişinin ölüm nedeni bilinmediği ifade edilmiştir.

5 bin insan neden ÖLDÜ bilinmiyor
5 bin insan neden ÖLDÜ bilinmiyor

Dünya geneli koronavirüs bulaşmış insan sayısı 4,521,989 olurken Brezilya ve Rusya’nın son zamanlarda artan vaka bildirimleri ile bu sayı gün geçtikçe daha da artıyor.

En çok vakaların olduğu ülkeler sıralamasında ABD’yi 272,646 vaka sayısı ile İspanya, 252,245 ile Rusya takip etmektedir.

TÜRKİYE 9. SIRADA YER ALIYOR

Yapılan testlere baktığımızda ise en çok test yapılan ülke ABD olurken sonrasında Rusya ve Almanya gelmektedir. Türkiye ise test yaptıran ülkeler sıralamasında 9. sırada yer almaktadır. Türkiye’nin resmi rakamlarını takip etmek için şuraya tıklayabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dünya geneli covid-19 hastalığı 4 buçuk milyon kişiye ulaştı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!