Protestocu iphone hırsızlarına Apple sürprizi!

iphone hırsızlarına apple sürprizi
Apple

Amerika’da George Floyd’un öldürülmesi üzerine ülkenin dört bir yanında protestolar başlarken bazı kişiler de fırsattan istifade yağmalama ve hırsızlık olaylarına katıldı. Bazı bölgelerde protestocuların Apple mağazalarını yağmalamaya başlaması üzerine Apple, telefonları çalanlara sürpriz bir mesaj gönderdi.

Protestocular iphoneları çaldı!

Apple da bu protestolardan yağmalanan firmalar arasındadır. İlk defa ulusal birlik muhafızlarının göreve çıktığı bu protestolarda sokak sokak dolaşan askerler, dışarıda olan herkesin evlerine girmesini istedi. Girmeyenlere de plastik mermilere sıkarak, korkutmaya çalıştılar. Buna rağmen Minnesota’da yer alana Apple mağazasını yağmalayan kişiler mağazadan yüz binlerce dolar değerinde telefon, tablet, bilgisayar çaldı.

Apple, telefonu çalan kişilere otomatik bir mesaj göndererek, çalınana telefonların seri numaralarını bildiklerini ve bu telefonların kilitlendiğini söyleyerek, bir an önce telefonların Walnut Street’teki mağazaya götürmelerini istedi. Aynı zamanda polislere ve güvenlik güçlerine de telefonu çalan kişilerin konumlarının paylaşıldığını belirten mesajda telefonların iade edilmesi istendi.

apple iphone protesto hirsizlik
apple iphone protesto hirsizlik

“Lütfen Walnut Sokağındaki Apple Mağazasın Geri Götürün. Bu cihaz kullanıma engellenmiştir ve takip ediliyor. Yerel yetkililer konuyla alakalı bilgilendirilmiştir.” mesajı telefonu çalanların ekranlarında göründü ve telefon kilitlendi.

Apple, telefonları çalanları biliyor!

Bu mesajın üzerine sosyal medyada paylaşılan resimlerde “lanet olsun, bütün bu telefonlar geri gitmek zorunda” diye mesajlar paylaşıldı. Elbette kimse kimliklerinin belli olmaması için bu telefonları geri götürmeyecektir fakat hırsızlık yapanların konumları belli olduğundan, polis bunlara yönelik operasyon yapabilir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Protestocu iphone hırsızlarına Apple sürprizi!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 Haziran 2020, 20:24

    3 kuruşluk beyinleri ile Apple’a oyun oynayabileceğini düşündüler. O telefonlarda E-Sim desteği var, cihazlara uzaktan müdahale edilebiliyor ve E-sim ile sinyal alabildiği için konumu anlık olarak takip edildiği gibi çalan kişiler farkında olmasa da ses & video & fotoğraf kayıtları alınıyor.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!